[]

apartman ortak wireless

arkadaşlar 10 dairelik bir apartmanda yaşıyoruz. yani ortalama 10 tane pc aynı anda yada farklı zamanlarda internete bağlanabilecek. ben size kafamdaki düşünceyi anlatayım. siz bana fikirlerinizi sunun. şimdi apartmanda bir kaç kişide bağlantı var. bunlara desek ki kapattırın netinizi. sadece 1 tane açalım. yönetici açtırsın. sınırsız olsun son hızda ve bizde ona kablosuz bağlanalım. ama herkes aynı anda girse dahi bağlantı hızı aynı kalsın. tüm katlardaki sinyal kalitesi "mükemmel " olsun. böyle bişe mümkünmü. yoksa yine herkez mükemmel bağlantı içi,n illa özel olarak net mi açtırcak?




 
öncelikle, bu dediğin yasak.
sonrasında, zor öyle her dairede mükemmel çekmesi.

yasak konusu, göte girecek kişi için tehlikeli de.
  • alchemistt  (26.06.10 17:20:55) 
ne wireless'ı ne de komşularla net i paylaşmanı tavsiye etmem hacı.

1.yasal boyutu var
2.modem yetmeyecek, belli mesafelere acces point koycan
3.komşulardan biri karşısında oturan, görümce, kayınçosu vs..ine şifresini verebilir.
4.şifrenizi öğrenen biri rahatlıkla sömürebilir.anlaması güç olur.
5.modem, net vs..her an bi yamukluk yaptığında sürekli kulağınız çınlar ve küfür yersiniz.

haa, dersin ki tüm komşularım ömer baba gibi nur yüzlü- melek kalpli o zaman yap.
  • madagaskar  (26.06.10 17:22:41) 
mesela mükemmel çekmesi için, şu elektrik prizine bağlanan sinayi daha uzaklara dağıtan şeyden kullanılsa?


  • daglien  (26.06.10 17:22:49) 
bizim apartmanda alt üst komşular wirelesslarını paylaşıyodu. bigun karşı komşum wireless'ı paylaşalım mı dedi sınırsız sonucta ne olabilir. insanlar arası tahmin edemeyeceğiniz türlü türlü dalaverelerle beş beş kazıklandım arkadasım..
insan insanın kurdudur hacı..konu paylaşım oldu mu insan kafası ne kadar karşımdakini hacılarım ona bakıyor. zor bela kurtuldum..

  • sokakkedisi  (26.06.10 17:31:54) 
10 daire değilde 2 en fazla 3 daire ile yapın yapacağınızı. e tabi en önemlisi kafaların uyuşması bir de. karşı komşun sabah akşam rapid'e dayanır sana sayfa açmaya hız yetmez. öyle adamlar olsun ki sadece sörf için girsinler. sağlam bir wireless modemle bu iş halledilir.


  • copy paste  (26.06.10 18:26:20) 
biri torrent ya da essegi acar uploadi kokler hicbiriniz web sayfasi bile acamazsiniz. oteki 10 segmentle dosya indirir yine web sitesi actirmaz. siktir et paylasacaksan da en fazla bir kisiyle paylas ki o da degmez.


  • erich  (26.06.10 19:09:49) 
üstün bir modem alınarak torrent veya download'da abanma sorunları falan çözülebilir de verimli olmaz.


  • guest9999  (26.06.10 19:35:03) 
üstün bir modem yetmez.komşularında o üstün modem'in "üstün" kablosuz veri transferi prtotokolünü destekleyen cihazlar kullanması gerekir.(örn; n veya g teknolojisi)


  • madagaskar  (26.06.10 20:00:32) 
anladığım kadarıyla, henüz böyle bir sistem yok. peki internet cafe'lerdeki durum ne o zaman arkadaşlar? her bilgisayar için ayrı adsl hesabı açtırmamıştır heralde amcamlar. ama canavar gibide bağlantısı var çoğu internet cafenin. bunu nasıl yapıyorlar?


  • daglien  (26.06.10 22:44:11) 
4 ya da 8mbit interneti paylastiriyorlar iste orada durum farkli herkes msne ya da feyse girdigi icin


  • erich  (26.06.10 23:17:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.