[]

whatsapp nereden para kazanıyor?

Operatörler ona para mı ödüyor




 
önceden üyelik satıyordu şimdi iş için whatsapp diye bişi çıkarttı oradan kazanıyor. tabii birde kimin kiminle ne zaman ne kadar süre ile iletişim kuruyor vs. gibi bilgilere de sahip.

iki ikişiyi de biliyor, fb ürünlerindeki hatta fb dışındaki hareketlerini de biliyor.

bu bilgileri kullanıp reklam gösterimini iyileştiriyor her tarafta wa belki ücretsiz ancak ücretli işler için veri sağlıyor.
  • selam  (31.03.23 14:04:41) 
Kullanıcı verileri burada önemli sanırım.
Siber güvenlik uzmanları özellikle belirtir bir şey bedava ise bizden de bir şeyler gidiyordur.

Özellikle tarayıcılar pek farksız değiller.
  • diyecevaplandı  (31.03.23 14:23:39) 
"if you don't pay for the product you are the product"


  • blackkmamba  (31.03.23 14:33:44) 
big data

bunu artık neyde kullanırsan. reklam mı, istihbarat mı, kitle analizi mi..
  • ananiyimioguz  (31.03.23 14:37:39) 
End to end encrypted mevzusu doğru da o şifrelemenin anahtarı kimin elinde, yalnızca benim cihazda olduğuna güvenmek ne bileyim iyimserlik gibi.

Kütür kütür okunur vaziyette yazışmalar, normal gariban hacker okuyamaz da hükümet okur ne farkı var.
  • hedep  (31.03.23 14:44:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.