[]

insanlar neden şarkıya bu kadar anlam yüklüyor?

geçen bir kızla tanışmıştım. sevdiğim parçalardan diyip müslümden unutamadım şarkısını gönderdim kimi unutamadın diyor. şarkıyı seviyorum dedim.

başka gün Justin Bieber & benny blanco - Lonely şu şarkısını gönderdim kendini yalnız mı hissediyorsun diyor. alla alla bir şarkının fonetiğini sevemez miyim yaaa illa bir duygu mu barındırması gerekiyor.

uzinin makina parçasını atsam makine mi olacam yani :)

 
Ben de sözlere hemen hiç dikkat etmiyorum, genel ahenk, prozodi benim için daha önemli. Vokali de bir enstrüman gibi düşünüyorum. Sözler ‘elmalar kırmızı’ dese de bende uyandırdığı his melankoli ya da neşe olabiliyor mesela. Ama herkes bir değil, çok da kafaya takmamak lazım.


  • orient blue  (27.03.23 22:49:48) 
kız sohbet açmaya çalışıyor yoksa hangi şarkı olduğu çok önemli değil


  • freebird5406_2  (27.03.23 22:51:22) 
şarkılara dair görüşüm orient blue +1. Vokalin ne dediğini hiç umursamam, sözlerin müziğe uyumu benim için önemli. Bu yüzden aşırı salak sözlere sahip şarkıları dinlemişliğim var müziğini beğeniyorsam. Utanarak söylüyorum, gece gölgenin rahatına bak isimli şarkıyı bi iki gün loopta dinlemiştim mesela dsdsj

Ama freebird de +1 kız muhabbet açıyor. Bana biri şarkı atsa ve o biriyle konuşmak istesem ben de şarkının temasıyla ilgili yorum yaparım. Böyle yürüyor bu işler.
  • nundu  (27.03.23 22:55:05) 
Tanimaya calisiyo. belki sen "mesaj" gonderiyosundur bilmiyor. flortum bana muslumden unutamadim yollasana sormayacagim varsa da sorarim sen hayirdirjajajaja


  • ala09  (27.03.23 23:02:25) 
hiç dikkat etmem +1

ama iyiymiş
  • momento  (27.03.23 23:10:12) 
Cevaplara şaşırdım ya, ben de bayağı takarım böyle şeylere. Hatta çocukken babam “şimdi bana kaybolan yıllarımı verseler”i söyledi diye çok üzülmüştüm bizi beğenmiyor mu acaba diye :(

Birisine bir şarkı atarken de anlamına bakıp atıyorum mesela. Bana gelen şarkıdan da bir anlam arıyorum. Sohbet etmekle ilgisi yok bence. Aksine kimsenin sözlere odaklanmaması garibime gitti.
  • ruhen hastayim ben  (28.03.23 00:34:02) 
bu memlekette senelerce sarki hediye edildi. bu sarki benden sana gelsin.

siradaki sarki da etimesgut zirlhli birliklerden tum tertiplerime gelsin.
  • alperz  (28.03.23 10:26:50) 
Flört döneminde böyle şeylere bakılır, yani karşınızdaki insan sizi tanımıyor sonuçta. Halinizden, tavrınızdan, dediklerinizden sevdiklerinizden, sevmediklerinizden bir şeyler çıkara çıkara tanıyacak.

Yeni tanıştığım biri bana da unutamadımlı damar şarkılar atsa ben de bir kontrol etme ihtiyacı hissederdim unutamadığı biri var mı diye.

"Neden bu kadar anlam yüklüyor" biraz abartılı olmuş bence. Sonuçta sen bunu dinliyorsan kesin vardır bir sebebi, bu iş olmaz dememiş. Bu çok anlam yüklemek olurdu. Siz bir şarkı atmışsınız, o da konu hakkında bir şeyler sormuş. Neblim, normal bence.
  • akhenaten  (28.03.23 14:36:48) 
Hayat, ölüm aşk, merhamet ve özlem.. müzikle duyulabilir.
Cengiz Aytmatov

  • sanemz  (28.03.23 16:13:27) 
sözlerini anlamadığım şarkıları dinlemem büyük oranda. sözlerini sevdiğim şarkıların da tarzına takılmayabilirim. dolayısıyla biri bana bir şarkı gönderirse tek önemsediğim kısım sözleri olur.


  • abuzer  (28.03.23 19:35:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.