[]

Beyin ameliyatı sonrası davranış değişikliği?

Merhaba;

Kardeşim yaklaşık 1.5 ay önce beyin ameliyatı geçirdi. Beyninden 2 cm kadar bir kitle alındı ancak henüz pataloji sonucu çıkmadı. Ameliyattan sonraki 3. haftada ciddi davranış değişiklikleri belirmeye başladı. aşırı yemek yemek, aynı cümleleri sürekli tekrarlama, çabuk sinirlenme ve anlaşılmadığını belirtmek, karşı tarafı dinlememe gibi... Ameliyatın bu tür davranış değişikliklerine sebep olup olamayacağını sorduk ameliyatı yapan doktora ve onkoloji profesörüne ancak iki hekimde ameliyatın bunu tetikleme ihtimalinin düşük olduğunu ve psikiyatri desteği almamız getektiğini söylediler. Benzer süreci yaşayan varsa deneyimlerini paylaşırsa çok sevinirim.

Çok teşekkürler.

Eşit: arkadaşimin sorusu.

 
Patoloji, operasyonun ayrıntıları (biyopsi mi tümüyle çıkarmak mı) ve kitlenin yeri bilinmediğinden, yanıtlamak zor.
Operasyondan üç hafta sonra yakınmaların başlaması nedeniyle yeni görüntüleme de gerekebilir.

  • pro9it9is9  (16.03.23 21:01:23) 
Ben saglikci vs degilim ama beynin calismasi ile alakali okudugum kitaplarda boyle ameliyatlarda karakter degisiminin olasi oldugunu duymusum.
Ama hemen olmayip sonradan gelismesi durumu degistiriyor olabilir tabi.

  • zimbirik  (16.03.23 21:40:39) 
Alinan bolgenin tibbi olarak neresi oldugunu iletebilirseniz bu soruya biraz olsun yanit alabilirsiniz. Su haliyle cevap vermek mumkun degil pek.


  • gibicibicis  (16.03.23 23:30:22) 
Uzman değilim. Ancak beynindeki iyi huylu(!) tümôr amileyatla alınan iki yakınınımda da (biri 30 yıl evvel, diğeri 5-6) ameliyat sonrası davranış değişiklikleri oldu aynen bahsettiğiniz gibi. İkisi de zamanla geçti. Rayına oturdu. Ama tabii zilyon çeşit beyin ameliyatı var. Kardeşinizinkinde durum nasıldır, bir şey diyemem. Çok geçmiş olsun...


  • yadigar  (17.03.23 01:36:02) 
Sağ temporal lob tan 2 cm büyüklüğünde bir lezyon alınmis


  • Bartebly  (17.03.23 08:41:52) 
Çok normal. Şunu okuyun derim www.kitapyurdu.com


  • spankenstein  (17.03.23 12:36:56) 
Normalde beyin ameliyatının karakter/davranış değiştirme ihtimali var ama
konusunda uzman iki doktor ihtimal düşük dediğine göre, beynin muhtemelen görece risksiz bir kısmıyla oynandı. yine de ameliyat kaynaklı bir değişim olduysa düşük ihtimal tutmuş manasına geliyor ki o da mümkün.

  • vizivozo  (17.03.23 12:48:50) 
her şeye de inandırmayın kendinizi de çocuğu da.


  • sanemz  (17.03.23 13:16:59) 
Oluyor... Babamda da yaşadık.

Tabii ciddi bir ameliyatın sonrasında psikolojik olarak da bir etki olabilir.
  • anten  (17.03.23 14:27:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.