[]

Kanalizasyon Sistemi Kot Farkı Foseptik Çukuru

Bazı evlerin, apartmanların kanalizasyon sistemine entegre edilmediğinden şüphe ediyorum.

Bu yapıların lağım bağlantıları kot farkı altında kalıyor. Peki bu yapıların atıkları nereye gidiyor?

Ayrıca, bir mahallin kanalizasyon sistemine bağlantısı olup olmadığını ne şekilde anlarız?

Son olarak kanalizasyon sistemine bağlı yapıların atıkları nereye gidiyor? Denize döküldüğünü duymuştum. Bazı mahaller de foseptik çukuruna bağlı kalıyor fakat fazla nüfusun olduğu yerleşim alanlarında foseptik çukuru kapasitesi nasıl belirleniyor?

 
Kanalizasyon sistemleri yoldan oldukça aşağıdan gidiyor, -1 katında bile kolay kolay sorun olmuyor.

Ama bazen kot farkı ve zamanında planlanmayan kanal derinlikleri yüzünden zemin altındaki daireler kurtaramayabiliyor.

O zaman da binanın parselinde bir özel lağım çukuru/bacası açıyoruz, kot altındaki dairelerin giderini bu çukura veriyoruz, bu çukura da uygun bir motor bağlanıp doldukça ana kanalizasyon bacasına aktarıyoruz.

Uzun süre sistem sorunsuz çalışıyor ama bir süre sonra motor arıza verebiliyor, katı atık dibe çöktükçe de vidanjör çağırılıp çukur vakumlanıyor.

Kot altında daireleri olan bir binadaysanız, bina çevresine bakın, ekstra bir sistem varsa dediğim gibidir. Ama çok nadirdir bu.

Deniz olan şehirlerde önce arıtılıyor, sonra zararsızlaştırılıp denize dökülüyor. Enerji bile üretiliyor bu lağımlardan.

Deniz olmayan şehirlerde de sanırım toprağa karıştırılıyor filtre sonrası, toprak için de yararlı çünkü.
  • John Bloor  (07.03.23 10:00:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.