[]

Gelmeyen Pasaport?

30 aralık'ta yeni pasaport için başvurdum ama hala "Başvurunuz basım öncesi kontrol aşamasındadır." şeklinde yazıyor.

Yakın zamanda bir seyahatim yok ama planlamayı düşünüyorum. Fakat ne zaman geleceğini bilemediğim için erteliyorum. Çabuk gelmesi için yapmamız gereken bişey var mı? Yoksa hiçbir şey yapmadan mecbur bekleyecek miyiz?


 
7 aralıkta başvurmuştum, geçen hafta teslim edildi. karşılaştırabilmeniz için söylemek istedim.


  • prezarlatif  (23.02.23 13:49:36) 
Ben hiçbir şey yapmadan bekledim 2 ayı bulmuştu gelmesi.
Bir arkadaşım arayıp seyahat edeceğini hızlandırmanın mümkün olup olmadığını sormuştu, eğer bileti gönderirseniz hızlandırırız demişlerdi.

  • Dağcı  (23.02.23 13:56:34) 
Hemen tüyo vereyim, amme hizmeti, ben de sözlükten öğrendim. 30 aralıkta istanbulda başvurduk gelmedi, 1 ayı geçti. 199u arayıp acil dedik, yine gelmedi.
Komşk ama çözüm: nüfus işlerini mention edip tweet atın, ısrarla yapın. Bize 3.sünde döndüler. Cumartesi gece basıldı zart diye geldi

  • gadlemler  (23.02.23 14:31:08) 
Biz de aynı gün başvurduk hala gelmedi, geçen cuma 199 u arayıp umreye gidicez çok acil annemler son günlerini yaşıyor dedim.

Tamam hemen hızlandırıyorum kayıt açıyorum, haftaya cuma size ulaştırmaya çalışacağız dediler.

Deprem bölgesindeyiz umarım iletmede sıkıntı çıkmaz ama hala basım öncesi kontrol aşamasında diyor.

Üstteki taktiğim işe yaramadıysa şu tweet i bi deneyelim bakalım. Bi arkadaşım da 199 u arayıp benim yaptığım gibi çözmiş 1 hafta sonra gelmiş.

Ama bu sene çok fazla harç bedeli falan eklendiği için bence normalin üstünde bir başvuru oldu. O yüzden ekstra uzun sürüyor olabilir.
  • ananiyimioguz  (23.02.23 14:39:24) 
Babaannemin de 2 ay doldu hala basım öncesi kontrol aşamasında. Şubat başında 199u aradık yine çare olmadı.

Mail adresleri var. Sanırım uçak bileti falan yollamak gerekiyor. Tam ben de böyle bir duyuru açacaktım, sizin duyuruyu gördüm.
  • Cesario  (23.02.23 15:03:54) 
Ocak’ta başvurdum hiç telefon falan etmedim 2 haftada elimdeydi. Bence aralıktaki fiyatlar zamsız olduğu için öncelik verilmiyor.


  • ruhen hastayim ben  (23.02.23 16:11:01) 
Ben de 19 aralıkta başvurdum, basım öncesi kontrol aşamasında diyor. Acelem olmadığı için aramadım, ama aceleniz varsa seyehatiniz yaklaşıyorsa uçak biletlerini filan göndermek işe yarayabilir.


  • turuncu tonlarda  (23.02.23 21:15:18) 
Ben de 28 Aralık'ta başvurdum. Hâla beklemede. Yapacakları işe tüküreyim.


  • oligomer  (23.02.23 22:29:30) 
Arkadaşlar selam, bir gelişme var mı? Aralıkta başvurmuş olup da pasaportu gelenler var mı? Benimkinden hala ses yok :/


  • turuncu tonlarda  (16.03.23 00:14:28) 
Ben twitterdan da yazdım, 2 gün sonra kargoya verildi diye mesaj geldi. Daha gelmedi ama.


  • ananiyimioguz  (16.03.23 13:21:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.