[]

kedi ile uçak yolculuğu

merhabalar,
6 yaşındaki kedim ile hiç uçak yolculuğu yapmadık. huysuz bir kedi değil fakat kutusuna gir çık konusunda bir zorluyor.
sorum şu yasa gereğine uyarak cip taktirdim onun belgesini yanima alacağım ama uçak yolculuğu için başka gerekebilir ? süreci nasıl kolaylastirabiliriz ?


 
Aşılarının zamanının geçmemiş olması gerekiyor.

Bir de öncesinde çağrı merkezini arayıp kedi için rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Birkaç sene önce 70 tl gibi bir ücreti vardı, check in yaparken bankoya ödüyorsunuz. Onlar da karnesine vs. bakıyor sonra çantasında kabine götürüyorsunuz.

Rezervasyonu önceden yaptırmanız önemli çünkü belli bir sayıda kedi veya köpek olabiliyor kabinde. Hatta kuş varsa kedi olamıyor vs. gibi kurallar da var.

Hangi havayolu ile uçacaksanız sitesinde daha ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz.
  • chicha_v2  (22.02.23 21:43:39) 
rezervasyonu yaptirdim hatta onay maili bana iletildi.
asilarimizda eksiklik var. direkt döner mi

  • ohmho  (22.02.23 21:49:31) 
Hocam bir keresinde şöyle bir şey yaşadık onu paylaşayım sorunuzla alakalı.

Kediyi memlekete götürürken THY ile gittik kuduz aşısını yaptırmışız ama karneye işlenmemiş ama biz fark etmedik, görevliler de fark etmedi herhalde ki bir sorun çıkmadı :)

Dönüşte uçuşa 1 saat kala falan havalimanına gittik. Pegasus'un yer görevlisi karneyi didik didik inceledi ve kuduz aşısı eksik bu haliyle kediyi kabine alamam dedi haklı olarak. Hanımefendi yaptırdık veterinerle görüştürelim sizi diyoruz, yok efendim karnede görmeden hiçbir şey yapamam diyor vs. Neyse memlekette tanıdığımız veteriner arkadaşı aradık koştur koştur havalimanına bir elemanını gönderdi kuduz etiketini yapıştırdı, vurdu mührü kadının gözü önünde öyle bindik uçağa son dakika.

Yaptığımız stresi tahmin bile edemezsiniz o yüzden aşılarının tam olmasında fayda var :)
  • chicha_v2  (23.02.23 09:34:14) 
kuduz ve karma asisina dikkat ediyorlar.
onun disinda ucaga binmeden once ac ve susuz olmasi iyi olur, mide bulantisi ve tuvalet problemi yasamasin.
onu rahatlatacak minik yiyecekler alabilirsiniz yaniniza, odul krakeri, malt falan gibi.
bize verilen sakinlestirici cok midesini bulandirmisti bu nedenle onceden denemek iyi olabilir. bir de ben yanina kedi otlu toplardan koyuyorum, ise yariyor mu bilmiyorum ama koyuyorum.
  • 65 derece  (23.02.23 12:25:00) 
thy ile görüştüğümde bana sadece edevletten bir çıktı almanız lazım dedi. o çıktının da cip sonrası oluşturulacak bir belge olduğunu düşünüyorum ama ulaşamıyorum. cip takılırken kuduz yaptirdim ama isli mi bilmiyorum. bir de ben afet bölgesindeyim


  • ohmho  (23.02.23 15:07:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.