[]

imar kat planı

kiracı olarak oturduğum sitenin e-devletten imar durum sorgulamasını yaptım. Teknik terim çok fazla ama kat sayısı 4 olarak belirtilirken mevccutta bina 7 katlı. bu 3 katın kaçak olarak çıkıldığı anlamına mı geliyor? Bir firmaya ait site bu arada. Ev sahiplerinin tapuları var bildiğim kadarıyla.

edit: imar plan notunda ise yençok:4kat olarak geçiyor ve planda ekteki gibi tarihler var. anlamını bilen var mıdır?

edit 2: etraftaki tüm binalara baktım, diğer yüksek yapılarda 4 katlı olarak geçiyor. ama genelde binalar 4 katlı. sadece kat planları 4 değil, bahçe ölçüleri vs aynı.

www.hizliresim.com

 
imar planında 4 kat yazıyodur. eğimli arazidesinizdir. kot farkından dolayı katlar çıkar. imar planında 4 kat demek zemin kat+3 kat var demektir. kot farkıyla 7 kat yaparsanız zeminin altındaki katlar projede 1. bodrum, 2. bodrum, 3. bodrum kat diye aşağı doğru gider. kimi belediyeler buna hiç izin vermezken, kimileri toprak üstünde kaldığı müddetçe mesken olmasına izin veriyor. kaçak olmayabilir yani.


  • b1020  (14.02.23 16:10:33) 
@b1020 yok eğimli bir arazi değil, düz. Hatta bodrumu da ayrıca var binanın. Yan tarafında başlayan yeni biten bir binanın imar planına baktım orası da 4 kat olarak geçiyor ama bina 10 katlı. Plan değişti ve herkese aynı kat sayısı yazıp geçiyorlar mı acaba?


  • hlt1985  (14.02.23 16:15:48) 
o zaman belediyenin internet sitesi güncel değildir. bizim belediyenin sitesinin altında şöyle bi uyarı var mesela.

Bu belge test amaçlı düzenlenmiş olup herhangi bir geçerliliği yoktur!
YALNIZCA BİLGİ AMAÇLIDIR.
Herhangi bir resmi işlem için kullanılamaz!
  • b1020  (14.02.23 16:20:36) 
belirtilen tarihlerde yapılan toplantılarda alınan kararlara göre yazılmış plan notları.
sizin binanız muhtemelen 2020 öncesidir diye düşünüyorum.

ayrıca ada/parsele özel durumlar da olabiliyor, tevhit vb durumlarında emsal-hmax artabiliyor vs vs. bir çok detayı var. direkt kaçak diyemeyiz bu bilgilerle.
  • artci sarsinti  (14.02.23 16:36:39) 
arsa payından daha rahat anlaşılır


  • bir soru sorcam  (14.02.23 18:46:25) 
ticari diyor binanın altında asma katlı dükkan mı var


  • paintov  (14.02.23 23:08:06) 
@paintov yok hayır hiç dükkan yok kapalı site zaten


  • hlt1985  (15.02.23 12:40:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.