[]

Sesi tamamen kesen kulak tıkacı

Evin yakınında bi inşaat başlayacak ve muhtemelen gündüzleri baya ses olacak, evden çalışan biri olduğum için bu sese maruz kalmak istemiyorum. Misal salonu uzaylılar bassa ben çalıştığım odadan bunu duymayayım istiyorum, böyle bi kulak tıkacı var mı önerebileceğiniz? Teşekkür ederim.




 
Şu popüler www.trendyol.com


  • Mistyimage  (13.02.23 00:36:52) 
ben komşu gürültüsü için zamanında bakmıştım da %100 kesen bir şey bulamadım. böyle sert oyun hamuru gibi bi şey bulmuştum, bi nebze daha iyiydi ama onu da iyice kulak içine ittirmiş ve white noise makinesi alıp onu açmıştım.

Ama benimki uykuydu. Bence sen tak silikonlu müzik kulaklığını aç youtubedan "library ambiance", "nature ambiance" gibi bir şey, çalış derim.
  • teoberk  (13.02.23 00:57:34) 
Bir iki hafta Kore'de bir fabrikada entegrasyon için sahada çalışmıştım. Adamlar (çok bilindik bir marka) iş güvenliğine çok önem veriyordu. Özel giysiler, ayakkabılar, muayeneler, bilgisayar başında bile kask filan, aşırı önlemler vardı.
Markasını hatırlamıyorum baya güzel bir kutuda kulak tıkaçları vermişlerdi.takınca top patlasa titreşiminden ancak duyulur iyi bir üründü. Amerikan üretimi olduğu kaldı aklımda.

Ama kullanamadım.
Ses izolasyonu çok iyi olan kulak tıkaçları, dış sesi o kadar iyi bastırıyor ki, kendi nefes sesiniz, yutkunma sesiniz, nabız vs bunlar bir süre sonra çok baskın hissedilir hale geliyor.

O yüzden orta karar bir çift kulak tıkacı ve müzikle çalışabiliyorsanız kulak üstü, active noise cancellation özellikli, pasif ses izolasyonu da iyi olan bir kulaklık, uzun süreli çalışmada daha konforlu olabilir
  • nop  (13.02.23 01:06:28) 
doğru şekilde uygulamayı biliyorsan eczanedekilerin hepsi işe yarar. sesi %100 kesmesine gerek yok. uyurken, uyandırmayacak frekansa düşürsün yeter. sonuçta her uyuduğumuzda %100 sessizlikle uyumuyoruz.


  • buenosdias  (13.02.23 01:08:22) 
tamamen kesemezsin. o ses burun deliklerinden de giriyor. goz bosluklarindan bile giriyor. kafatasini bile delip geciyor deyim yerindeyse.

ben her cesidini denedim. flare audio isolate titanium kullaniyorum. motorun ustundeyken motorun sesini bile kesiyor. olayi zaten dusuk frekanslari daha iyi kesmesi.

baya -> bayagi
  • alperz  (13.02.23 01:59:34) 
Olum kotu bir sey olur falan duymazsin nolur nolmaz o kadar da gurultu kesmesin sakat is:)


  • stavro  (13.02.23 09:45:05) 
komşu gürültüsü sebebiyle yatarken 3m 1100 kullanıyorum. sesleri oldukça kesiyor ama bu sefer de kulaktan geçen kan sesi gelmeye başlıyor (yatma pozisyonu ile ilgili daha çok.) gündüz toplantınız vs. olmayacak ise kullanabilirsiniz ama bence gece için düşünün. gündüz gürültü önleyicili (anc) bir kulaklık ve sevdiğiniz müzikler ile idare edin.


  • inheritance  (13.02.23 11:33:25) 
İnşaat olayı gece de devam eder mi ya, o daha byük sıkıntıymış. Gündüz kafaüstü kulaklığım var o idare eder de gece için alırım o zaman bu tıkaçlardan.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (13.02.23 11:39:59) 
Yerlesim yerinde gece gürültü yapamazlar. Yaparlarsa şikayet edebilirsiniz, izin verilmez boyle seylere. Orneklerini cok gordum. Belediyeye şikayette bulunursan izin vemriyorlar gece calismaya.


  • stavro  (13.02.23 13:01:55) 
@stavro: yok oyle bisey.

ozel izin alinan projeler var. gecenin 4'unde bile calisabilirler.

orn:
www.egeligazete.com
  • buenosdias  (13.02.23 14:48:46) 
bu arada cilgin bir daire, muhitte yasadigim icin. 2 yildir sadece bunlarla uyuyorum diyebilirim. ama bu 2 yilda 2 sey basima geldi.

1. yangin.
2. deprem.

ikisinde de cevreden gelen cigliklari, panik halini duymadigim icin biraz tirstim. ozellikle son depremden sonra tam takmadan hafifce sesi kissin azcik acik birakip yatiyorum. boyle buyuk bir dezavantaji var. cunku iyice kulak kanallarini kapatinca diger algilarini da kapatiyor gibi. uykun biraz agirsa dikkat et.
  • buenosdias  (13.02.23 15:01:39 ~ 15:02:46) 
Gece inşaat durumu ne olacak bilmiyorum devam etmezse zaten bi sıkıntı yok benim için, gündüz de kulaklıkla çözmeyi düşünüyorum problemi dediğiniz gibi sesi tamamen kesmeye çalışmak da başka riskleri beraberinde getiriyor.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (13.02.23 15:06:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.