[]

Ayak bileği kırılması sonrası kan sulandırıcı kullanımı

Ne kadar sure kullanılıyor genelde?
Yurt dışında yaşıyorum ve bir doktor alçı çıkana kadar her gün derken diğeri 1 hafta yeterli dedi. Türkiyede kaç gün kullandırtıyorlar genelde. Belki ırksal bir farklılık vardır bilmediğim. Boştan yere emboli yaşamayalım.
Doktorlardan, ayağı alçıda kalmış olan kişilerden yorum alabilir miyim.


 
herhangi bir kanama bozukluğu ile alakalı bi rahatsızlık yoksa alçı çıkana kadar kullanılmasında sakınca yok.
amaç hareketsiz kalınan ( ayakta kırıktan dolayı ) süre boyunca kanın damar içinde pıhtılaşmasını engellemek.

  • yag sogan salca  (02.02.23 00:25:37) 
Aslında anlamaya çalıştığım şey alçı çıkana kadar kullanılmasında sakınca olup olmadığı değil de 1 hafta kullanıp bırakma konusunda sakınca olup olmadığı. Çünkü doktorum yalnızca 1 haftalık enjeksiyon verdi. Gerek yok devamına dedi.

Ama kırığa ilk müdehaleyi yapan doktor alçı çıkana kadar kullanman lazım deyip 1 kutu reçete etmişti.
Şuan takip eden doktor 2. Kutuyu yazmıyoruz biz dedi vs.

Bu nedenle türkiyedeki durumu merak ettim. Türkiyede 1 hafta kullan yeter diyen doktor oluyor mu mesela?
  • zimbirik  (02.02.23 00:31:51) 
Doktora göre değişiyor, benim cerrahım sadece coraspin yazdı, kırık sebebiyle memlekete döndüğümde kontrol muayenesini yapan doktor mutlaka kan sulandırıcı kullanmalısın dedi, cerrahıma tekrar sorduğumda coraspin yeterli, kullanmana gerek yok dedi. burada da durum aynı yani, her doktor farklı bir fikir beyan edebiliyor.

ben cerrahıma güvenip ekstra kan sulandırıcı kullanmamayı tercih ettim ama bende intramedüler çivi olduğu için alçı yoktu tabi. bildiğim kadarıyla kan sulandırıcı kullanırken yaralanma gibi durumlara dikkat edildiği sürece sıkıntılı bir durum oluşması beklenmiyor, sizin durumunuz gibi alçıya alınmış olsa sanırım kan sulandırıcı kullanmayı tercih ederdim.
  • diabolus79  (02.02.23 01:12:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.