[]

İngiltere'ye Giriş ve Bir Garip Vize Sorusu

AB vatandaşıyla evliyim ve dolayısıyla eşimin vatandaşlığı olduğu ülke olan Bulgaristan'dan oturma kartım var. Bir AB vatandaşının İngiltere'ye turistik amaçlı vizesiz geçiş yapabileceğini biliyorum ama ben tek başıma seyahat etmeye kalkarsam ne ile karşılaşacağımı bilmiyorum. Vizeye ihtiyacımın olup olmadığını gov.uk üzerinden bile öğrenemedim (benim durumumu karşılayan bir seçenek bulamadım). Konsolosluğu aradım, muhatap bulamadım.

Soru 1: Birkaç günlük bir iş görüşmesi için vizeye ihtiyacım olup olmadığına dair kesin bir cevabı (ve mümkünse kaynağı) olan var mıdır?

Soru 2: Soru 1'e cevabınız olmasa bile, bu anlamda kime başvurmam gerektiği konusunda yardımcı olur musunuz?

Şimdiden teşekkürler...

(Tik'ler hemen)

 
Eu oturum izni size uk’e giriş izni vermez. Vize gerekir. Ben de eu’da yaşıyorum ve başvurdum geçen yıl.


  • but that was just a dream  (01.02.23 00:51:06) 
İngiltere vizesiz lazım+1.

www.gov.uk

Oturma izninin hiçbir önemi yok. Hatta bugün Fransa'ya yerlesiyorum deseniz onun için de oturma izni lazım. Esiniz size sadece Bulgaristan'da yaşama ve Avrupa'da turist olma hakkı sağlıyor.
  • logisticsmanager  (01.02.23 01:08:45) 
Irlanda’da calisma ve oturma izniyle yasayan arkadaslarim UK’e vize alip gezmeye gittiler yilbasinda. Bence de sana vize lazim.


  • hot potato  (01.02.23 02:06:03) 
avrupa birligi icinde sikintisiz gezersin, ingiltere icin oturum kartinla beraber vizeye basvur, turk pasaportuna vize basacaklar o sekilde girersin. Yurtdisindan oturumun oldugu icin kolay kolay sikinti cikmaz.


  • cooperr  (01.02.23 02:19:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.