[]

işletme için ingilizce den sonra en çok gerekli dil hangisi olabilir?

Seçmeli ders için hangi dil seçilmeli?




 
Günümüzde böyle bir şeyin olduğunu düşünmüyorum ama Almancanın İngilizceden sonra hâlâ geçerli olduğunu görüyorum. Ama seçmeli dersle olacak iş değil. Seçmeli ders amatör eğlendirir. Temel olsun derseniz faydalı olabilir.


  • dissendium  (30.01.23 20:46:22) 
Ben de böyle bir şeyin gerekli olduğunu düşünmüyorum. Uluslararası çalışan her işletmede zaten ingilizce bilen insanlar oluyor. Ha sadece şöyle bir fark olabilir ki mesela almanca öğrenip türkiyedeki alman firmalarında avantajlı olarak çalışabilirsin.
not: ingilizce ve fransızca bilen bir işletmeciyim

  • onkiloversemtamamım  (30.01.23 20:58:22) 
çince plase ispanyolca diyorum ben. ama çince'de salt seçmeli dersle A1 seviyesi bile tam öğrenilemez. seçmeli ders + udemy youtube vs bir şekilde desteklenirse iyi bir konuma gelinebilir.


  • pardus  (30.01.23 21:02:21) 
Öğrenebileceğin herhangi bir dil.
Ben rusca ogrendim, ne erasmus var ne etrafta Rus vardı gelismedi. Avrupa dili öğrenseydim keske dedim.

Almanca ya da Fransızca derim.
  • logisticsmanager  (30.01.23 21:06:13) 
Almanca muhtemelen. Hem avrupanin en guclu ekonomisi hem de ingizceyle tabani ayni oldugu icin ingilizce bilen biri icin ogrenmesi bir derece daha makul (kolay demiyorum, benzer diyorum). Yukarida da soylendigi gibi pratik yapma ihtimalin olmayan bir dil secersen bir yere varamazsin cunku gelismez. Yani cince'nin falan is hayatinda ise yarayacak kadar gelismesi imkansiza yakin.

Bunlar haricinde elbette ki "hicbiri, ingilizceye odaklan" yorumuna da katiliyorum. pratik olarak, toefl'den 105+ alacak kadar ust duzey ingilizce bilmeyen birinin "ikinci" dile kaymasi luzumsuz, gidip o dilin ulkesine tasinma gibi bir plani yoksa.
  • hot potato  (30.01.23 21:43:21 ~ 21:43:57) 
almanca ve ispanyolca ve çince.


  • crackcodemood  (02.02.23 23:45:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.