[]

Yavru köpek sahiplenmiş olanlar bakabilir mi?

Daha önce köpek bakma tecrübem ve evimde kısa süreli ağırladığım yavru köpek bakma geçmişim var ancak şimdi köpek sahiplenme isteğim tavan yapmışken tecrübesi olanlara bir şey sormak istiyorum.

Şimdi ben yavru köpeğin ne kadar zor bir şey olduğunu, bazen evin içine saatte 5-6 kere çişini yapabildiğini, sürekli peşinde koşmak gerektiğini falan biliyorum. Tuvalet eğitimi vermek de zor olsa da tuvaletten de önce köpeği evde yalnız bırakma konusunda bir şeyi merak ediyorum.

Mesela evden birkaç saatliğine bir yere gitmeniz gerekti ve evde birkaç kez çişini hatta kakasını yapma, bunlara basıp her yere dağıtma ya da kendisine zarar verme ihtimali olan bir bebeği tek başına bırakmak zorundasınız. Bu durumda nasıl bırakıp çıkıyorsunuz?

Ben dediğim gibi yavru köpeklere sadece geçici baktım ve gerçekten hiçbirinde evde bırakıp da çıkamadım. Bütün gün başında durdum. Ama şimdi temelli bir yavru sahiplenmeye kalksam aylarca her allahın günü başında duramam. Ee dışarı çıkınca da aklım evde kalır ya da dönünce evi ve köpeği çok fena halde bulma ihtimalim var.

Zaten cesaret edebilirsem yetişkin bir köpek sahiplenmek istiyorum daha çok ama olur da yavru bir köpek sahiplenirsem diye tecrübelerinizi dinlemek isterim.

Yavru köpeğin hem eğitimi hem de eve alışması, yalnız kalması vs konularda neler yaptınız? Nasıl bir süreçti?

 
Barınaklarda ev eğitimi almış, terk edilmiş yetişkin köpek bulabilirsiniz çok rahat. Tuvalet eğitimi vs için uğraşmanıza da gerek kalmaz. Yavruya eğitim vermek zor. Ben eğitimli yetişkin sahiplendim, bir tane daha alabilsem - bizimkini çok şımarttık eve sokmaz başka köpek - yine yetişkin sahiplenirdim.


  • kurbanlik koyun  (28.01.23 16:22:24) 
Pandamı sürecinde aldım ben kopegimi 3 yıl oluyor şimdi

- tek kalacağı zaman oyun çiti gibi bisey vardı onun içine koyuyordum. zaten 2-3 saatten fazla kalmıyordu.
  • allanpoe  (29.01.23 00:57:40) 
@ms

dışarı çıkacağın zaman alanını kısıtlıyorsun.
ben mesela koridorun ucuna bir demir parmaklık koyuyorum. tüm odaları kapatıp yalnızca köpeğin odasının ve koridorun kapısını açık bırakıyorum. o bölgelerde de parçaladığında, işediğinde, sıçtığında üzülmeyeceğim malzemeleri bırakıyorum yalnızca. ona göre düzenliyorum ve çıkıyorum.
  • tchuck  (29.01.23 09:01:28) 
Yalniz birakma bir haftada yapilacak bir training programi degil, olamaz. Yalniz birakirsaniz kücük kopek strese girer ve muhtemelen parcalama, dagitma egilimi gosterir. Buradaki tehlikeli nokta, birkac kez boyle yalniz kalirsa, bunu stresi yonetme sekli olarak ileride de kullanir.

Kopek sahiplenmeden once 2, 3 kisi olmasi lazim, sizin disinizda kopegin basinda durabilecek... Bu back-uplar yoksa, sahiplenme süreci cok cok zor olur.

Yalniz kalma kalamama duygusal bir durum. Birinci adim, kopekle yogun bir bag kurma süreciniz. Bunu kurmadan yalniz birakmaya girismeyeceksiniz. Kopek yalniz kaldiginda sizin geri geleceginizi anlamiyor, her seferinde geri de gelseniz... Rutinler uretip 5-10 dakikalarla yalniz birakmaya baslamaniz lazim. Youtube Ingilizce icerikleri iyi bu alanda.

Zor bir surec. Onu diyeyim, cok uzun sürebilir, travma yaratmadan ilerlemek sart, yalniz kalinca cok büyük bir stres icine girebilir ve sizin isiniz cikacaginizda bakacak birkac kisi olmadan kopek sahiplenmeyin derim.
  • buf-e kür  (29.01.23 12:49:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.