[]

Dolar/Euro bazinda aylik %3 net getiri mumkun mudur?

Merhaba, dolar/euro olarak bir yatirim ensturmaniyla aylik net %2-3 bandinda bir getiri elde etmek mumkun mudur? Mumkunse hangi yatirim araci buna en uygun olur?

Turkiye'de yasamiyorum suan icin, o yuzden Avrupa veya ABD piyasalarindaki yatirim araclari (eger fark varsa tabi) dusunulerek neler olabilir? Konuya yeni oldugum icin cok temel bilgiler disinda acikcasi pek yetkin olmadigimi soyleyebilirim.


 
mümkün değildir.


  • gabe h coud  (26.01.23 08:42:53) 
“Benchmark” olarak abd borsasindaki dunyanin en buyuk 500 sirketinin uzun vadede ortalama senelik getirisi yuzde 10’dur. Senelik. Bundan daha yuksek hedeflere gonul rahatligiyla supheyle yaklas.


  • hot potato  (26.01.23 09:53:38) 
aylik temettu veren sirketlere bakilabilinir

stockanalysis.com
  • foster  (26.01.23 10:31:56) 
aylık fix %3 pek mümkün değil ama piyasaları iyi takip edersen 5-6 ayda bir mesela %20 kar elde edebilirsin. önümüzdeki 1-2 senede buna fırsat verebilir bir çok alanda


  • avatar is back  (26.01.23 11:42:05) 
her şey mümkün. ancak neyi riske ediyorsunuz bu önemli.


  • sert siyah krom  (26.01.23 11:44:55) 
Bernie Madoff aylık %1 civarı kazandırdığı için 20 milyar dolar para topladı merdivenaltı Hedge fonuna. Para topladığı kişilerin çoğu da portföyü geniş, normal şartlarda da ortalamanın üstünde yatırım getirisi alabilecek tiplerdi. Adamın dolandırıcı olduğundan şüphelenenlerin çoğu da bu kadar karlı yatırım yapamaz diye şüphelenmeye başlamıştı. İstikrarlı şekilde ayda %1 kazandıran yatırım bile gerçek olamayacak kadar iyi bir rüya yani.


  • perferil  (26.01.23 17:25:41) 
Riske girmeden zor. Covid sonrasi teknoloji hisseleri ralli yapti mesela, bir yilda iki katina ciktilar, simdi geri indiler. Yarin tekrwr cikabilirler ama daha da inebilirler.

Yurtdisinda genelde yatirim sirketlerinin fonlari oluyor (vanguard vs), onlarin fon performanslarina bakarak neler mumkun ongorebilirsin. Cok fazla kafa yormamak icin en temizi fonlar, kimi az riskle az kazanc sunuyor, kimi cok riskle cok kazanc.

Uzun vadede cok riskli islemler yapmadan aylik %3 imkansiz
  • fakyoras  (26.01.23 18:18:03 ~ 18:18:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.