[]

Oturduğum ev satılırsa çıkmak zorunda mıyım?

2 ay sonra 2 yıl dolacak. İlan verildi. Alan kişi çık derse ve çıkılmasa mahkeme süreci ne kadar? Başına gelen yada bilen var mı?




 
satıldıktan sonra 1 ay içerisinde ihbar çekmesi gerekiyor çıkmanı istiyorsa. ihbarı çektikten sonra 6 ay süren oluyor. Çıkmazsan mahkemeye veriyor mahkeme süreci 1 yıl civarı.

Alan kişinin ilk evi değilse, seni ben oturacağım diye evden çıkarmak konusunda mahkemede hızlı aksiyon alamıyor diye biliyorum.

yine de olayı yargıya taşımadan orta yolu bulup çözmek iki taraf için de en güzeli
  • ayin yazari  (20.01.23 09:33:22) 
yukardaki arkadaş yazmış ama maalesef öyle olmuyor. burası türkiye. arkadaşımın oturduğu ev satıldı. ev sahibi çık ben oturacağım diye o kadar taciz etti ki arkadaşım korkup evi 1 ay içinde evi boşalttı. o yüzden burası türkiye. ev sahibi evin kapısına dayanabilir tehdit edebilir. sende ya başına bir şey gelmesinden ya da elinden bir kaza çıkmasından korkup arkadaşım gibi evi hemen boşaltabilirsin.


  • sizofren06  (20.01.23 09:55:50) 
ihtarname sonrası 6 ay süren olur hocam başka şansın olmuyo el değişince. Daha erken çıkmanı istiyorsa ve korkutuyorsa sen de araya avukat sokup taşınma paranı iste. Paşa paşa veriyolar, yok öyle bedavadan adam korkutmak.


  • lcha  (20.01.23 10:33:52 ~ 10:34:44) 
en az 6 ay o da ihtar gelirse. ihtar gelince ihtarı teslim almayınca geçerli olur mu


  • ShadowOfMoon  (20.01.23 11:20:38) 
Normalde 6 ay sonra çıkmazsan dava. Fakat bu öyle garip bir iş ki, kimi üstteki yazarın dediği gibi taciz ediyormuş. Benim teyzem ev aldı kızı oturacak, içerideki kişinin bir an önce çıkması için anlaşmaya çalıştı evde oturan kişi avukat ve tahliye taahhütnamesi imzalayıp 1 ay içinde çıkmak için 1 yıllık kira talep etmiş. Mecbur verdiler deliriyorum :D kimi taşınma parası bile vermez taciz eder kimi de böyle…


  • nhk ni youkosu  (20.01.23 11:40:13) 
finlandiya'da yaşamadığımız gibi bir sorun yaşadığında burada arkasına yaslanıp asıp kesen kimse senin yanında olmayacak; hayatı etkilenip huzuru kaçacak olan sensin. bu yüzden uzlaşma yolunu dene her zaman. kimseyi mahkemeyle falan tehdit etme, tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır derler. unutma burada yazarken herkes hulk, gerçek hayatta belki minibüs parasının üzerini bile isteyemiyordur..


  • Piyano piyano bacaksız  (21.01.23 09:20:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.