[]

Müdürünüz kızınca nasıl tepki veriyorsunuz?

Müdürünüz bir konuda (bir hatanız için) kızınca nasıl tepki veriyorsunuz?




 
Üslup önemli. Nasıl kızıyor? Bağırıp çağırıyor mu? Azarlar gibi mi?

Mekan önemli. Fırça esnasında yalnız mıyız? Başka insanlar da var mı?

Hatanın tipi önemli. Daha önce uyardığı bir konu mu? Tekrar eden bir hata mı?

Bunları bilmek lazım.
  • pispinti  (16.01.23 15:10:27) 
@pispinti, başkaları duyuyor. Biraz sesini yükseltiyor. İlk defa olan bir hata ama hatanın asıl sebebi siz değilsiniz. Kızmasının sebebi aslında susmamanız, cevap vermeniz.


  • dissendium  (16.01.23 15:13:20) 
Türkiye'de çalışırken böyle bir firmada çalıştım; üst yönetim ses yükselten, bağıran çağıran bir yerdi. Vallaha oradan mi öğrendim bilmiyorum ama ciddiye almamayi öğrendim bunlari. Hatalardan yaptığım; root-cause analizi yapıp hatayı bir daha nasıl yapmayiz diye bakmak ve çözüm ile gelmek. Diğer kısımları kişinin kendi dandikligi. Hata yapan kisi etik dışı, yasa dışı, ona söylenenler dışında kendi kafasina göre bir şey yapmadığı sürece kimsenin bağırıp kızma hakki yok. Ben hatalara "demekki proses error-proof değil" diye bakıyorum.

Su an çalıştığım müdürlerim ise böyle insanlar değil, hic hatam da olmuyor nazar değmesin. Kendi çalışanlarımın hataları oluyor. Bu konuda action plan bekliyorum ya da root cause niye oldu diye. Ama kimseye sesimi yukseltmem. Çocuğa bile ses yukseltilmiyor bu devirde.

Bu arada sunu da söylemem lazim; her doğru her zaman soylenmez. Misal size kizdi, ortam gergin. Susun. Sonra ileri süreçte kendisine gidip onun yanlış yönetildiğini ve rahatsiz olduğunuzu söyleyin. Bunu takmiyorsa zaten dandik bir yönetici ile çalışıyorsunuz demek ve kişilik haklarıniza saldırı olmadığı sürece çok da dinlemeyin, is bakın kendinize.
  • logisticsmanager  (16.01.23 15:28:28) 
samimi bir şekilde özür dilerim. utanıp sıkılmam. hata olur, düzeltilir. hayatın akışı böyledir.


  • gabe h coud  (16.01.23 15:40:51) 
hiç unutmam askerde yazıcı iken daha ilk hafta sonum, nöbet sırası, çarşı vs nasıl karıştırmışsam, nöbeti olana çarşı yazmışım aynı gün, çarşısı olana nöbet. Ben de çarşıdayım. Akşam bölüğe döndüm. Bölük komutanı yanına çağırdı dakikasında, başladı azarlamaya. Bir ara boşluk buldum, dedim benim hatam özür dilerim bir daha olmaz, dikkat ederim dedim. Komutan bri daha "oğlum hata bu herkes yapar, bir daha dikkat edersin" demişti.

Cevap olarak ise ülkede gerçekten insanlar hatalarını kabullenmekte inanılmaz kötü. Hatası olsa bile bundan dolayı başkasını suçluyor. 38 yaşındayım bu zamana kadar ne zaman hatam olsa ve bunu belirtsem konu toparlıyor.

İş için her durumda hatada bir durumda sizin de payınız olabilir. Mesela bir iş yapıcaksınız ama iş arkadaşınız size dosya göndermiyorsa ve bundan dolayı iş neden yapılmadı diye kızıyorsa, sizin payınıza düşen hata kısmı bu durumu müdürünüz size sorana kadar beklemek olur. Daha öncesinde haber vermeliydim kusura bakmayın vs gibi.
  • hlt1985  (16.01.23 15:58:34) 
Müdürünüzle ilişkiniz bir günde oluşan bir ilişki olmadığı için bir günde de düzelmeyebilir.

Çalıştığım kurumlar açısından genelde şanslıydım. Neredeyse hiçbir yöneticim bana bağırarak kızmadı. Hatta genelde pek kızmadı.
Çünkü her sorunda ya sebepleri açıkladım ya da hatalarımı o bana söylemeden önce söyleyerek hem özür diledim hem de tekrarlanmaması için nasıl bir yöntem uygulayacağımı açıkladım.

İş iştir. Kimsenin sizinle yüksek sesle konuşmasına izin vermeyin.
Ofis hiyerarşisinde sizden yukarıda veya aşağıda olan birisi gerçek hayatta eşitinizdir. Bunu ne siz unutun ne de onların unutmasına izin vermeyin.

Sakin bir zamanda müdürünüzle görüşüp sorunun sebeplerini açıklayın ve başkalarının yanında bu şekilde konuşmasının sizi üzdüğünü ve bu davranışı değiştirmesini istediğinizi söyleyin.

Aynı şeyi iki defa söylemiş olacağım ama sadece kuru bir özür değil bu soruna yol açan şartları tarif edip, yeniden bu sorunun ortaya çıkmaması için sizin alacağınız önlemleri ve müdürünüzden almasını isteyeceğiniz önlemleri belirtmeyi unutmayın.
  • michael_knight  (16.01.23 16:47:15) 
içime atarım ben tartışamamak gibi kötü bir huyum var.


  • dr doofenshmirtz  (16.01.23 18:34:18) 
hakliysa ozur dilerim.

haksizsa ustune giderim, geri adim atmam. herseye eyvallah ama haksizliga dayanamiyorum, aninda tepkimi koyarim.
  • cooperr  (16.01.23 19:44:49) 
tr'de bir ust amirse tepkimi verirdim ama birkac kademe ustse icine atmaktan baska bir caren olmuyor.

amerika'da boyle bir olay olmaz. olursa da hr'a bildirirsin. pasif agresif sekilde tepki veriyorlar burada. acikca kimse kimseye kizamaz.
  • antikadimag  (16.01.23 20:22:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.