[]

Ev satıp araba alınır mı?

Merhaba. Memlekette ailemden kalma yeni 2+1 ve 1+1 olmak üzere 2 evim ve ufak bir dükkanım var. Arabam da var ancak epey eski 15+ yıllık. O da babamdan kaldı. Kendim çatıştığım şehirde lojmanda oturuyorum. Açıkçası kendim çalışıp kazandığım parayla hiçbir şey alamadım. Birikim yapmaya çalıştıkça almak istediğim ne varsa benim birikim hızımdan daha hızla artıyor. Ben memleketteki bu 1+1’i satıp bir araba alayım diyorum ancak ev satıp araba almak bana hep yanlış bir şey gibi geliyor. Mevcut arabam 100-150 bin arası ediyor, üzerine taşıt kredisi çeksem maksimum ödeyebileceğim taksitle 300 bin liralık falan çekebiliyorum. Bu kadar borca girip alabileceğim araçları düşününce eski arabama binerim daha iyi diyorum. Ne yalan söyleyeyim halen gençken de güzel bir arabaya binmek istiyorum, yıllardır heves ediyorum. Sizce 1+1’imi satıp araba alayım mı? Yarın bir gün tekrar 1+1 almak istersem satar belki üzerine borca girer yine alabilirim gibi geliyor. Siz olsanız ne yapardınız?




 
Evi sat bir de üstüne kredi çek alabildiğin en pahalı arabayı al. Otomatik ve turbo benzinli olsun.


  • alperz  (15.01.23 17:30:41) 
alperz +1

ev kaç ediyor bilmiyorum da 1.2-1.3 den falan fazla vermezdim araca.
  • hayati cozemeyen adam  (15.01.23 17:45:48) 
araba artık sıkıntı çıkardığı için mi ev satmak istiyorsunuz yoksa yaşlı olduğu için mi? eğer halen idare ediyorsa yatırım yapmaya devam edin. şu devirde ev satıp araba almak gereksiz geliyor bana göre.


  • false pretension  (15.01.23 17:50:16 ~ 17:54:07) 
Ev satıp araba alınmaz.


  • Mirket  (15.01.23 17:51:29) 
Sakın satma. Araba eskir, ev eskise de değeri devam eder


  • photo85  (15.01.23 17:54:03) 
çok heveslisiniz, fakat arabayı bir alırken, bir de satarken mutlu olursun, gerisi hüzün.


  • malheiros  (15.01.23 17:54:04) 
Araba için ev satılmaz ya. Üstüne biraz koyup veya borçlanıp model yukseltirdim ben.


  • mekaniker  (15.01.23 17:55:55) 
cok kotu bir fikir. insanlarin varliklari hep boyle boyle eriyor. bu gidisle 15-20 seneye o evler ve dukkanlarin hicbiri kalmaz elinde.


  • hot potato  (15.01.23 18:05:07) 
yeni bir araba sahibi olmak çok güzel fikir. ama bunun için ev satılmaz. çünkü o evi tekrar alma şansınız hiç yok. evlerin kiraları sizi bir ömür idare edebilir. önemli bir kaynak bu. çünkü kendiniz yazmışsınız zaten, kendi imkanlarınızla o evi alma imkanınız yok sonuçta.

şöyle düşünün, eğer size ailenizden kalmasaydı o arabayı zaten alamayacaktınız. İlerde emekli maaşınızın yanında hem kira vermeyip, hem de az da olsa bir ev kirası almak çok işinize yarar. carde diem böyle bir şey değil. pişman olacağınızı öngörüyorum.

ama şunu yapın, araç kiralayın. birkaç ay kullanın lüks aracı. bu, kendiniz için yapabileceğiniz bir sürpriz, hoşluk olur.
  • lovemyself  (15.01.23 18:41:13) 
Evi sakın satmayın derim ben de. Ev almak her gün giderek güçlesiyor, yerine tekrar o evi koyamazsiniz.

Yeni araba almak istiyorsanız biraz birikim yapın (ama Türk lirası ile değil), arabanızı satın. İkisini birleştirip peşinat yapıp biraz daha yeni bir model araba alırsınız.

Bir de en kötüyü düşünün; kaza yapsanız araba direkt hurdaya çıkacak. Evden olduğunuzla kalacaksınız. Ayrıca arabalar durdukça fiyati düşen şeyler.
  • fraise  (15.01.23 19:10:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.