[]

Evde hangi spor hareketleri yapabilirim plank vs ve mat önerisi?

Arkadaşlar evde kendi halimde hangi spor hareketlerini yapabilirim sağlık için?

Şınav, mekik, plank vs neler? Var mı sizin yaptığınız şeyler ve önereceğiniz video linkler?

Ayrıca plank yaparken dirseği yıpratmamak adına nasıl bir mat almalıyım?

Yoga matları 500-1000 TL arasında. Decathlonda 200 TL'ye de buldum ama tırtıklı gibi geldi yüzeyi ve yorumları çok kötü.

Ne almam lazım ve nereden?

BONUS: Evde kendim çalışarak ve basketbol topu alıp basket takılsam yararı olur mu? Spor salonuna gitmeyi reddediyorum. Benlik değil ortamı..

 
Ben şu programı uyguluyorum, faydasını da görüyorum. Plank ile de desteklenebilir tabii. Bench şart değil, sehpa/sandalye ile de oluyor ama ben rahat etmek için bench de aldım.

www.muscleandstrength.com
  • orient blue  (11.01.23 21:42:10) 
Decathlon'da çeşit çeşit mat var, ben (nispeten) ucuz bir tane aldım memnunum


  • harmanyeri  (11.01.23 23:22:20) 
"Yararı olur mu" sorusu sağlık açısından ise koltuktan kalkıp 30 dk yuruseniz bile yararı olur.

Yararı olur mu sorusu böyle atletik olur muyum ise olmaz.

Sağlık için çok fazla spor hareketi yapmaniza gerek yok. Misal plank demissiniz, planke gelene kadar trilyon tane hareket var.
www.elitefts.com:~:text=Even%20though%20the%20plank%20exercise,in%20the%20waist%20or%20hips.

Sinav, mekik, basketbol ile çok acayip bir şey beklemeyin yani. Beklentiniz sırf sagliksa, kilo verme ya da atletik vücut sahibi olmak değilse olabilir.
  • logisticsmanager  (12.01.23 00:10:50) 
YouTube’ da 15 min. aerobic exercise tarzı videolar var. Dışarıda koşmak, basket oynamak kadar faydalı olmasa da deneyebilirsin.


  • trixi  (12.01.23 01:34:07) 
Dubmell'iniz varsa su:
darebee.com

yoksa burdan uygun biseyler secip begenip yapabilirsiniz:
darebee.com

saglik icin zaten yararli onu tartismaya bile gerek yok ama sekle girmek icin her gun yapinca kesinlikle faydasi var. 3 ay yapip 2 hafta yapmayinca resetlemeye basliyor ama vucut kendini.
  • taurina  (12.01.23 01:44:11 ~ 01:44:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.