[]

Bu sezon futbolda şampiyon kim olur?

9 Ocak 2023 itibariyle tahminleri görelim duyuru...




 
Beşiktaş olur fakat transfer döneminde orta sahaya bir beyin nakli gerekli

Fenerbahçe'nin özgüveni çok kırılganmış, dün twitterda taraftarları bu iş bitti artık burdan toparlayamayız diye yazdılar çoğunlukla, fenerli arkadaşlara tavsiyem bu kadar çabuk dağılmayın ya

Galatasaray'ın kilit oyuncuları yaşlı, ligi uzun vadede götürebileceklerini düşünmüyorum

Transfer dönemi tüm takımların yapısını değiştirir
  • freebird5406_2  (09.01.23 15:16:57 ~ 15:35:46) 
bence gs olur. gs tecrübeli hoca genç istekli adam ilk fb derbisinde feneri dağıttı.

istatistikler projects.fivethirtyeight.com böyle.
  • mikahakkinen  (09.01.23 15:23:45) 
ben hala fener diyorum.

galatasaray dün gerçekten şahane oynayıp ezdi fener'i ama bundan önceki maçların neredeyse hepsinde zor kazandılar. ikinci yarıda oyundan düşüyorlar, freebird'ün dediği gibi önemli oyuncuların yaşı da var. hele ki sakatlık filan olursa çok zorlanırlar.

fener'in rotasyonu geniş, böyle maçlarda çuvallasalar bile ligdeki 10 takımdan 8'ine 3-4 atıp geçebiliyorlar. lig maratonu böyle bi şey. bütün derbileri kaybedip gerisini kazansan açık ara şampiyon olursun.

ben galatasaray olsun isterim, o yüzden yanılmayı umuyorum ama fener hala götürür gibime geliyor. dört puanlık fark hiçbir şey değil. ocak ayı bitmeden eriyip gitmiş olabilir.
  • mark greg sputnik  (09.01.23 15:29:26) 
gs. hem temenni hem tahmin.


  • zgrydn  (09.01.23 15:29:44) 
Temenni ve tahmin gs.

Galatasaray yaşlı falan deniliyor ama yaş sorunu olan tek yer mertens ve gomis.
Forvete adam alinacagi zaten belli.

Hayır sundan 6-7 hafta once sorsan fener otturur falan diye dolasiyordu bütün spor medyası, şimdi donmeye calisiyorlar.

Galatasaray devre arasında cama ekmek banan kemal sunal olacak sanan varsa üzülür.
  • logisticsmanager  (09.01.23 15:49:00) 
GS: Okan Buruk bali diye bir sey var. Adam hep 4 ayak ustune dusuyor. Fatih Terim de oyleydi. 4-5 tane maci zaten son dakikalarda aldilar. Keciroren macinda bile 80lerde falan gelmisti tur. Buyuk maclar haric hep bir ikinma var ama sonunda 4 ayak ustune dusuyor nasil oluyorsa. Simdiye Okan'in postalanip Fatih Terim'in geri donmesi gerekiyordu coktan. Arti GS nin hicbir kulupte olmayan Gomis, Muslera, ofsaytimsilar gkibi parametreleri var. FB maci da sirf taktik. Pirpir forvetli anadolu takimi gibi oynadilar. Ergenlere sorsan domine etmisler, tek kale oynamislar. 37% topla oynama, 20 faul, 6 sari kart falan var adamlarda. Bu nasil oyun domine etmek ben anlamadim:) Demoralize olmus, yorgun defansa Icardi sallamis bir tane balina girmis, onu konusuyorlar ciddi:) Maci alan adam Baris alper oysaki. GS tek handikapi ergen taraftari, medyasi, o yildizi niye oynatmadin toksikligi kisaca.

BJK: Weghorst'u satmak sampiyonlugu satmak, bir daha gelmez oylesi.
FB: Derbi hayirli olabilir, gelecek 2-3 haftayi kayipsiz gecerse. Yonetim de esek degilse artik ciddi transferler yapar takim berbatmis bizim deyip.
TS: Albayraklar, Bestepe, AKP. Yarista tutabilirler uzun sure.
  • freedonia  (09.01.23 16:51:47 ~ 17:00:24) 
Favori hala FB.
Okan Buruk sinav sorularini verdi gitti resmen Jesus'a calis diye. 8 kornerin pozisyonsuz car cur edilmesinden tut, 3lu defansin islevsizligine, orta sahanin kisir oyununa, baskiyi kaldiramamaya 1 milyon tane ders var alinacak. Jesus gene 10 kisi kaldik ya tembelligine dusmezse kurtarabilir sezonu.
GS hep dis sahada oynuyoruz diye sikayet ediyor ama GS nin sorunu ic sahadaki kapanan takimlari cozememek olacak bence. Gucler denk olunca buyuk maclari aliyor gs. Hep tek macli galibiyetler aldi, cok zorlandi gs maclarin 80%inde. Arti bir de GS'de sanki herkes formunun zirvesinde sanki. Erken form tutmuslar, aralik, ocakta bir takimin formunun zirvesinde olmamasi lazim sonrasinda dusus gelip, erken bile kopabilirler.
  • speedy  (09.01.23 17:43:57) 
96-97 sezonundan beri türkiye ligini takip ederim. Aradan geçen 25 yılda galatasarayın iyi bir hava yakalayıp da sezon sonunda hüsran yaşadığı sadece 2 sezon hatırlıyorum.

çok klişe ama doğru: galatasaray yarıştaysa çok büyük ihtimalle şampiyon olur.
  • sailor  (09.01.23 17:49:46) 
gs'nin kadrosu yaşlı diyenler yaşlı 4 tane topçu say desen sayamaz. mertens ve gomis dışında yaşlı adam yok. aanholt zaten devre arası gider, onun yerine dubois gayet iş görüyor.
musleraya rağmen ideal 11 yaş ortalaması maksimum 26.

tahminim de temennim de GS.
  • mustafakesekci  (09.01.23 18:07:36 ~ 10.01.23 08:03:36) 
dunku maca kadar fener derdim.
dunden sonra psikolojik ustunluk net GS'ye gecti.
cimbomluyum, uzundur bu kadar rahat bir derbi izlememistim.
  • cooperr  (09.01.23 18:19:25) 
Tahminim: Galatasaray
Temennim: Fenerbahçe

Galatasaray özellikle saha dışı olaylarda inanılmaz iyi. Sıkıştıkları anda mükemmel algı yönetimi yapabiliyorlar. Dünkü maç dahil olmak üzere çok kötü oynuyorlar ama kazanan takım ruhları var. Kendilerine güveniyorlar. Bir de GS balı var. Bir şekilde kötü oynadıkları maçları da alıyorlar.

Bizde (Fenerbahçe) özellikle son 10 senedir kötü oynayıp da kazandığımız maç sayısı 3-5 tanedir. Yönetimimiz de çok uzun süredir (15 yılı vardır) ergence. Psikoloji temelli savaşları anında kaybediyoruz. Bir de algı oyunları öyle hal oldu ki Kemal Kılıçdaroğlu'na döndük, GS de AKP-RTE. Dünya'nın en doğru şeyini söylesek de karambole gidiyor. Kimse dinlemiyor. Kazanan psikolojisini kaybettik. Büyük takım ruhunu zaten kaybettik. Bu sene biraz toparladık ama derbilerin hepsinde korkak bir futbol oynattı JJ. Haliyle saha dışı en ufak bir konuşma geçince bizimkiler darmadağın oluyor. Motivasyon kayboluyor.

Bu arada GS dün temiz bir galibiyet aldı. Eze eze yendi bizi. Yukarıda yazdığım paragraflardan hakemler sayesinde yendi gibi bir algı oluşmasın. Bizimkiler odaklanamıyor ve kolay motivasyon kaybediyor. "Kazanan" ruhu yok. Bak Mario Gomez geldiğinde "bu sene biz şampiyonuz" dedi ve oldu. Ersun Yanal, 2013-14 sezonunda kaybettiğimiz Konyaspor maçı sonrası "kimse merak etmesin, bu sene şampiyonuz" dedi, resmi hali ile olmasa da şubat-mart gibi şampiyon olduk. Bu inanç ve ruh lazım.
  • nawar  (09.01.23 18:57:42) 
Megafon ile domates satar gibi algı yapan başkanın olduğu yerde Galatasaray algı oyunu denmesi de efsane.

Senede basarisizliktan 40 tane başkan yolluyoruz, başkanlar Algida o kadar iyiler ki her şeyi yapiyorlar ama rollerini koruyamiyorlar. Nedense algida çok kötü olan Fenerbahçe baskanlari da malum bir kişi gibi koltuk aldı mi birakmiyor. Sonra malum parti Galatasaray.

Allahtan Atatürk yanına malum kişi posteri acacak kadar düşmedik.
  • logisticsmanager  (09.01.23 19:01:34) 
neck_and_neck+1
GS=AKP 20 senedir magdur edebiyatindan tut, Fetullah ile yakinligina, taraftar kitlesine, tek adamligina (Terim). Bundan daha buyuk bir benzerlik olamaz turk spor tarihinde. Fener'in 10 senede sampiyonlugu yok, ama oyle bir algi var ki her sene Fener hakemi, federasyonu ayarliyor sampiyon oluyor sanir duyan. Ben bile inanamiyorum yazarken 10 senedir 1 sampiyonlugu var koca klubun. Son 20 senede 3 maximum 4 dur samiyonluk sayisi. Ama her sene fener ayarliyor ligi:) Bir gun Allah carpacak bunu diyteni ama du bakalim.

  • speedy  (09.01.23 19:21:04) 
gs şampiyon olur

ama şu beşiktaşlı halisunasyonu herkese nasip olur umarım ya :)
  • foucauldian  (09.01.23 19:31:31) 
sadece dünkü maçı izledim GS diyorum


  • ala09  (09.01.23 23:52:49) 
Galatasaray olur.


  • j r r tolkien hayrani  (10.01.23 01:57:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.