[]

Dolgudan Sonra Ağrı

Selamlar millet

Bugün sabah 9 gibi dolgu yaptırdım. Şu saat oldu hala şiddetli ağrım devam ediyor. Doktora sordum iki gün ağrıması normal dedi ama ben emin olamadım.

Sizce de normal mi? Sanki iğne batıyormuşçasına çok şiddetli bir ağrı var. Özellikle dişlerimi sıkınca çok acıtıyor canımı

 
Geçmiş olsun.
Öncelikle doktorun yalan söylemiş, hafta sonunun da verdiği rahatlatıcı ve planlarının gecikmemesi etkisiyle uğraşmak istememiş.
Ağzımdan kaç enkaz kalkmıştır kim bilir, birçok defa da dolgu yaptırdım. Bu söylediğini iki defa yaşadım ikisinde de hassasiyet hiçbir zaman tam olarak geçmedi ve iki dolgu da bir iki ay sonra düştü.
Yapman gereken farklı bir doktordan yardım alman ve dolguları tekrar yaptırmak istediğini söylemek olacaktır.
  • pavlis  (07.01.23 17:14:55) 
Dolgu büyükse ya da derinse, pulpaya fazla yaklaşmak gerektiyse, dolgudan sonra birkaç gün, bir miktar ağrı ve hassasiyet olması normal.

Ağrı eşiği çok düşük bir insan değilseniz, şiddetli ya da 'iğne batıyormuşcasına' diye tanımlanacak ağrı ise normal değil.

Geçmişolsun.

Not:

Başka bir dişçiye gitme. Mükemmel bir iş yapılmış dahi olsa, açmadan bir şey göremez.

Bence ağrı kesici alarak iki gün idare et. Çok büyük ihtimalle yarın daha iyi hissedeceksin.
  • Mirket  (07.01.23 17:42:40 ~ 18:35:03) 
Bu kadar zamandan sonra hâlâ şiddetli ağrı normal değil.
Dolgu büyük ve derin ise bile değil.
Dişlerinden çok çekmiş biri olarak, çeşitli dolgu ve girişimler geçirdim. İyi bir diş hekiminden bu durumda çıkılmaz.
  • pro9it9is9  (07.01.23 20:16:31) 
1-2 gun ver bence sonucta canli bir dokuya mudahele ediliyor. agri kesici al. ama tabi durduk yere dokunmadan, yemeden icmeden agriyorsa ve devam ederse gidip baktirt tekrar.


  • antikadimag  (07.01.23 20:30:10) 
Arkadaşlar teşekkür ederim hepinize. Farklı bir diş hekimine gidip röntgen çektirdim. Çürüğün tam temizlenmeden dolgu yapıldığını gördü doktor. Önceki doktorun yaptığı dolguyu söküp temizleyip yeniden dolgu yaptı


  • oekuklu  (07.01.23 21:41:33) 
Ben demiştim demek istiyorum çünkü dişten çok çektim.
Geçmiş olsun tekrar, böyle ani aksiyon ve çözüm imkanlarına sahip olmana sevindim.

  • pavlis  (08.01.23 02:32:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.