[]

Hangi enstrümanı öğrenebilirim?

Saçma bir soru da başlık bulamadım.
Müzik konusunda yeteneksizimdir, ritim bile tutamam ama hiçbir zaman da üstüne düşmedim. Boş zamanlarım için öğrenmek istiyorum internetten başlayarak belki sonra ders vs ancak enstürmanlar çok pahalı
Elektro, bateri veya saksofon düşünüyorum ancak bunlara 0 olarak ulaşmak mümkün değil, mümkün olsa da kısa sürede vazgeçersem diye çekiniyorum.

Hangilerini nasıl deneyebilirim? Ve hangisini daha kolay öğrenme şansım olur? Öğrenmekten kastım, kendimi ilerliyor hissedebilmek :)

 
çalışırsan her çalgı kolay. çalışmazsan hepsi zor.

sevdiğin her çalgıda ilerlersin. ama her gün pes etmeden çalışman lazım. azim ve sebat olmazsa hiçbir çalgıyı çalamazsın.

internetten de öğrenemezsin. seni kontrol edip hatalarını düzelten biri olmalı muhakkak. müzik meşk ile öğrenilir.
  • alperz  (03.01.23 12:02:27) 
saksafon en zoru saydıklarının içinde. ritm duygunun olmadığını düşünüyosan davul da zor gelir aslında davul diycektim en azından başladıktan çok kısa süre sonra 4-4lük ritm atar gaza gelirdin. handpan deneyebilirsin, çok emek harcamadan çalıyorsun hissi verir :) çünkü armoni bilmen gerekmiyor bunun için. eğer kolay öğrenmek istiyorsan böyle bişey seçmelisin yoksa gitar vs öyle kolay değil maalesef. ya da 3-4 akor öğrenip plaj gitaristi olabilirsin tabi.


  • entropik  (03.01.23 12:08:48) 
Belki elektronik müzik deneyebilirsiniz. bir bilgisayar ve bir kulaklık başlangıç için yeterli, udemy gibi yerlerden kurs alabilirsiniz, hoşunuza giderse devam edersiniz.


  • veritaslibertas  (03.01.23 12:59:32) 
Lisede müzik hocası sınıfın önünde 'Sende müzik kulağı yok' deyip karizmayı kötü çizmişti.

Yıllar sonra sırf bu olaya inat, bir kısa sap bağlama aldım ve özel hoca tuttum. Hoca ilk derste peşpeşe 5 nota basıp bunu yap dedi. Yapamadım. Adam 'Ya nasıl yapamazsın, bak şöyle yapacaksın.' diye üstüme geldikçe daha çok gerildim, hiç yapamaz oldum ve dersi yarım kestim. Akşam eve gidince önce bir nota basıp, oldukça bir ekleyerek 10 dakikada 5 notayı basar hale geldim. Hocaya telefon edip 'Bak böyle yapınca oluyor ama bu yolu senin değil de benim bulmam abes. Senden hoca olmaz.' deyip adam yol verdim.
Daha sonra sadece internetten istifade ile bir halk türküsünün basit notalarıyla baştan sona çaldım ve 'Bu kadar müzik yeter' deyip bıraktım.

Eğer bir adam ıslıkla bir parçayı çalabiliyorsa her tür müzik aletini çalabilir.

Azim ve her gün parmak egzersizi şart.
  • Mirket  (03.01.23 13:10:11) 
müzik aletleri satan bi mağazaya giderek gitar ve bateriyi deneyebilirsiniz (saksafonla ilgili bilgim yok). elektro gitar çok güzel ve de çok yönlü bi enstrüman, klavyesi de ince olduğu için rahat. yanında amfi almanız gerekiyo tabi. amfinin kalitesi seste çok belirleyici o nedenle denerken alacağınız amfiyle deneyin.

ben bi de klavye denemenizi öneririm.

ama sesi hoşunuza gitmeyen enstrümanı almayın bence. saatlerce aynı hareketleri deneyip dururken güzel bi işitsel tepki almak istiyor insan.

kurs için belediye kurslarına da bakabilirsiniz.
  • curious mind  (03.01.23 13:44:02) 
10'dan fazla enstrümanla haşır neşir oldum. profesyonel değilim tabii ki ama "ben bile istediğim birçok şeyi çalabiliyorsam herkes çalar" diyenlerdenim.

ben minik bi ukulele ile başlamıştım. youtube videolarıyla. onunla yapılacak çoğu şeyi yapıp artık o yetmediğinde yavaş yavaş büyüttüm enstrümanları.

hatta ukuleleci bana nota dizesini göstermişti, o kadar basit bir şeyi yapamadığım için @mirket gibi laf yemiştim. şimdi ensemde görmeden freestyle atıyorum.

istisnasız her gün 10 dk bile olsa egzersiz yapmak çok önemli.

ek olarak ufak tefek dersler de veriyorum. tutku olmadan "ben öğreneceğim" geyiği yapmak işe yaramıyor. aşırı yetenekli ve uygun olunsa bile işe yaramıyor. sevdiğin şarkıları çalabilmenin güzelliğine kapılmak lazım.
  • patronaj1  (03.01.23 13:48:33) 
koroya gidiyorum 13 yıldır beni tanıyan konservatuarda hocalık yapan şefimize aynı soruyu sordum klasik kemençe cevabını aldım. hem öğrenmesi kolay hem de fazla rağbet olmadığı için çalanlar kıymetli :) dedi hocamız.


  • naksidil  (03.01.23 13:54:41) 
en kolay öğreneceğin enstrüman gitar. YouTube video dolu.


  • babilfish  (03.01.23 15:19:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.