[]

Dolandırıcılık mı, aslı var mıdır sizce?

dün bi kadın aradı 0535 123... normal mobil hattan. istanbul fatih ptt'den arıyormuş. adıma istanbul anadolu adliyesinden(!) bi tebligat varmış da, adresimde bulamamışlar, iade olması için bilgilendirme(!) yapması gerekiyormuş. istersem 0535 456... numaralı telefonu arayıp uzlaştırmacı avukattan içeriğiyle ilgili bilgi alabilirmişim falan.
-şimdi gerçekten bi tebligat varsa ve bulamamışlarsa muhtara bırakmaları gerekmez miydi?- ayrıca adliyeden tebligat nedir savcılıksa savcılık, mahkemeyse mahkeme belirtirsin diye düşünüyorum...

neyse aradım ben bu numarayı, avukat olduğunu iddia eden mine hanım dedi ki "sistemden bakayım"(!) sistem dediğiniz kendinizin tuttuğu uyduruk bi excel tablosu falan mı ne sistemi dedim. cevap kem küm.. sonra dedi ki "atiyorum@hotmail.com mail adresi sizin mi? geçmişte yasa dışı bahis oynamışsınız mali suçlarda kaydınız var da bilmem ne kanunu uyarınca 5 binle 20 bin tl arasında bunun cezası var. fazizi cart curtu ile birlikte 40 bin... ben uzlaştırmacı avukatım" falan filan dediği anda benim böyle bi mail adresim yok dedim. sizin baro sicil numaranız kaç falan deyince bi numara söyledi, yazdım bi yere.. son olarak dedim benim böyle bi mail adresim yok. ulaşmayan tebligattan da ben sorumlu değilim. varsa bişey gelir zaten dedim. bu da o zaman mahkeme işlemleri falan olur hakkınızda dedi. olursa olur diyerek uzatmadan kapattım. olay bundan ibaret...

sonradan baktım arattım böyle bi avukat yok. beni ilk arayan güya ptt çalışanını aradığımda "numara geçici olarak kullanılmamaktadır" diyor. bu avukat olduğunu iddia eden şahsı arıyorum engellemiş.

yani ben tezgahtır diye düşünüyorum. bu bi suçsa ve uzlaşmaya tabiyse (ki yok öyle bir şey) e-devlette falan bir şeylerin olması lazım, hiçbir şey yok baktım. ptt çalışanı normal işlerini yaparken başını kaldıramaz bir durumdayken tek tek insanları arayıp ulaşmayan tebligatın peşine düşüp bir de şu numarayı arayın demez heralde.

hem uyanık olmanız hem de başına böyle bir şey gelen birileri varsa yorumlaması için açıyorum duyuruyu. uzun oldu sanki sileyim dedim ama o kadar da yazdım yorumlarınız alırım.

yani az çok adli işlerle haşır neşir olmasam, çok da amatörce bi dolandırma yöntemi diyemeyeceğim, siz ne diyorsunuz olabilir mi böyle bir şey?

 
Eskidi artık bu yöntem ya. Ama yiyen çok. Bi ara şerefsizler benim adımı sicili numaramı fotoğrafımı kullanarak bu yöntemle dolandırıyordu. Önünü zor kestik.

%1000 dolandırıcılık.
  • adwokat  (29.12.22 11:28:14) 
Dolandırıcılık olduğu en başında belli oluyor zaten. Ayrıca numaraların bir anda buhar olması da dolandırıcıların yöntemi


  • karayel  (29.12.22 11:32:32) 
e-tebligat sistemine kayıt olursanız, resmi yollardan yapılacak her türlü tebligat ikametinize değil, e-tebligat adresinize gönderilmek zorunda. böylece muhtardı, ptt'ydi uğraşmazsınız.


  • malheiros  (29.12.22 11:35:33) 
Hocam aynısı beni de aradı. Tamamen ayni senaryo. %100 dolarndirici, içiniz rahat olsun.


  • sckxyss  (29.12.22 11:41:13) 
biz dolandırıcıyız dese bundan daha net olmazdı


  • mustafakesekci  (29.12.22 11:59:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.