[]

Sporda gelisemeyen biri hangi testleri yaptirmali?

Uzun uzun anlatmayayim, dört dörtlük olmasa da birçok şeyi yeterli yaptığımı ama diğer insanlara kıyasla çok az geliştiğini fark ediyorum. Hangi testleri yaptırabilirim bu konuyla ilgili?




 
spordan kasıt ne tam olarak? fitness/body building mi?

öyle bir test olduğunu sanmıyorum, velev ki var sonuçlarını aldınız reçetesi ne ola? dört dörtlük antreman, beslenme ve hayat stili mi?

gelişimini gözlemlediğiniz veya öykündüğünüz idealize bireylerin anabolik steroid almadığına emin olun, unutmayın kimse doping-hile yaptığını açık açık kabul etmez. veyahut kondisyon, kas hafızası ve spor geçmişi olan bireylerle antremana aşina olmayan birinin birim zamanda eşit yol almasını beklemekte abes bir durum,

öte yandan; genetics >> progressive overload

ilki için inisiyatif alamaz dolayısıyla, 1e1 aynı egzersiz, beslenme ve hayat stiline sahip diğerlerine oranla daha geç sürede limitlerinize ulaşırsınız, diğeri içinse açık kaynaklara veya pt/koçların yönlendirmesiyle belki aradığınızı bulabilirsiniz
  • omerff  (26.12.22 06:13:55) 
yeterli yapıyorum dediğiniz ne mesela?


  • synesthesia  (26.12.22 06:33:55) 
Çoğu kişi yeterli yaptığını sanıp yanlış hareket edebiliyor. İyi bir pt bulup bir kaç ay onunla devam etmeyi deneyin bence, ben faydasını görmüştüm.


  • veritaslibertas  (26.12.22 09:49:40) 
bu bir cok seyden hangilerini yaptigini bilmeden kimse cevap veremez buna.
ayrica hangi spor ve hangi amacla yapiliyor o da yazilmamis.
soylendigi gibi bir cok kisi bir cok seyi dogru ve yeterli yaptigini zanneder ama aslinda hicbir fikri yoktur. biraz daha detay verirsen daha iyi olur.
  • bay b  (26.12.22 10:11:59) 
Bro benim etrafımda da senin gibi düşünen çok insan var ama onların ana problemi bu işlerin mekanizmasının nasıl işlediğini bilmemeleri ve araştırmamaları. Gelişim sağlamak çok basit birkaç formülün üstüne inşa edilir. Bunun en önemli basamağı alman gereken toplam kaloriyi doğru hesaplayıp doğru makralora ayırmaktır. Vücuda kas eklemek istiyorsan yemek yiyeceksin, yani bu yemek yemek dediğim 1500-2000 kalori değil 3000-3500 hatta 4000 kalori, hadi seni doğal farz ediyorum en az 3000-3500 kalori. 3000-3500 kalori alıyor musun mesela HER GÜN? "Gelişemiyorum" diye şikayet edenlerin aldığı kaloriyi hesaplasam en babası 2000 kalori alıyordur herhalde. İkinci olarak ben bi bölgeye haftada 20-25 set veriyorum, normal bi insan için bu bence ideal ama yanımdaki adama bakıyorum "abi ben sağlam basıyorum" deyip 40 set yapıyor. E o zaman da kaslara tolere edebileceğinden fazla stres verip katabolizma yaratıyorsun, bu da gelişimi engeller. Her kas grubu için HAFTADA 20-25 setten fazla çalışıyorsan o da gelişimini engelleyebilir. Ayrıca progressive overload yapabiliyo musun? Yani kaslara dönem dönem artan ağırlık yüklemesi yapman gerekiyor, kas gelişimini bunlar uyarır, bunları doğru şekilde yüklemezsen bu da engeller kas gelişimini. Yani aks gelişimini yavaşlatacak çok fazla ayrıntı var bence ilk önce bunları bi gözden geçir.

Ha bana akıl verme bro soruma cevap ver dersen endokrinoloji servisinde bi kan tahlili yaptır belki tiroidlerin fazla çalışıyordur aldığın kaloriler oraya gidiyordur ya da serbest testosteronun düşüktür kas inşası yapmaya yetmiyordur.
  • Kaleci Saçlı Forvet  (26.12.22 13:47:52) 
gerçekten diğer insanlara kıyasla gelişimini ciddi derecede düşürecek bir eksikliğin olsa bu sporla değil çok başka sağlık sorunları olarak karşına çıkar.

muhtemelen yeterince beslenmiyorsun ve egzersiz formların yanlış. diğer insanların genetik avantajları tabi olabilir. ama dışarıdan yağlı gördüğün fakat spor geçmişi olan biri 3 ayda bu yağları yakıp üstüne biraz da kas eklediğinde çok ciddi fark eder. sen de bunu onlar gelişti ben kaldım diye yorumlarsın.
  • orpheus  (26.12.22 15:14:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.