[]

Uyku ilaçlarının önemli yan etkileri var mı?

Uzun zamandan beridir uykuya dalış konusunda sorun yaşayan biriyim, yani geceleri kafayı yastığa vurunca uykuya dalışım 1-1,5 saati buluyor. Tüm önerileri de denedim uyguladım ama yok, dolayısıyla o kısmı da geçmiş durumdayım artık.

Bu dönem hastayım ve A-ferin sinüs kullanıyorum, herkes de hakkında "Çok fena uyutuyor" yazmış sözlükte. Ben de A-ferin'in bu bilindik etkisiyle dizi izlerken birden nasıl da güzel mışıl mışıl uykuya daldığımı (ki normalde olması imkansız) deneyimleyince, hastalık sonrası için bir uyku ilacı mı kullansam acaba fikri aklıma düştü.

Uyku ilaçlarının önemli yan etkileri oluyor mu acaba, bilenler var mıdır?

 
Bir ara kullandım. Adını hatırlamıyorum, çok güzel uyutuyordu.

Ama hiç uyumamış gibi uyanıyordum ya da bütün gece dayak yemiş gibi.

Bence uyuyup uyuyamamaktan ziyade dinlenmiş şekilde uyanıyor musun, ona odaklan.
Eğer dinlenmiş şekilde uyanıyorsan uyuyamadığın saatleri neden dert edesin, al bir kitap oku. Uyuyamıyorum dedikçe insan uyuyamamanın stresine girip daha çok uyuyamaz hale geliyor.

Gerçi tüm önerileri denedim demişsin ama 4 7 8 nefes tekniğini denedin mi? Bende çok işe yarıyor. Google'dan bulabilirsin.
  • Mirket  (20.12.22 16:54:24 ~ 17:01:29) 
Uyku ilaçlarının bildiğim kadarıyla neredeyse tamamı anti depresan içerikli. Alışırsanız bırakması zor olur. Bunun yerine alerji için kullanılan bazı haplar var onları araştırın. Baya bi uyku yapıyor. 12 saat uyuyorsunuz.


  • dakota  (20.12.22 17:43:54) 
Melatonin hormonu ilacı dışındakilerinin hepsi bağımlılık yapıyor ya da yan etkisi var. Sedatif etkili bitkileri denediniz mi hiç? Melisa, Papatya; Passiflora çayları ya da bazı markaların "iyi geceler" çayları.

Uyku ritüelini denemiş ve yine de başaramamışsanız, bir psikoterapistten destek alabilirsiniz ayrıca ya da uyku merkezine gidip ne sorun olduğunu bir araştırabilirsiniz.
  • charbiel  (20.12.22 20:29:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.