[]

Askerlik

az önce açılan bir konudan esinlenerek bende sorma gereği duydum

-üniversite mezunu
-boyun düzleşmesi olan
-muhtemelen carpal tunnel (karpal tünel) sendromu olan
-sağ el işret parmağı orta kısmından bükülmüyor olan
-geceleri gözünde lens varken bile kıyafet ve yüzleri seçemeyen
-29 yaşına gelmiş
-Soğuk havalarda (10-20°C)ellerde morarma ve hizsizleme problemi yaşayan
birinin askerliğe elverişsiz raporu alması ihtimali nedir..

not: Solağım.

 
tetiği çeken parmak; ki bu işaret parmağıdır, bükülmüyorsa çürüksün nokta. silah kullanamayan adam askerliğe elverişsiz adamdır.


  • male escort  (23.06.10 00:47:48) 
valla alırlar askere.. kilo dışında, öyle çok bir büyük bir sağlık sorununuz yoksa akıl sağlınız da yerindeyse alırlar.. ancak spor falan yaptırmazlar, ne bileyim mutfağa verirler, nizamiyeye verirler, pek bir şey yaptırmazlar yani.. sonuçta bir sürü asker var adam senle mi uğraşacak, atar geriye bir yere sen de rahat edersin o da rahat eder..


  • kalim  (23.06.10 00:50:16) 
ayrıca orta kısımdan bükülmüyor ne demek ben anlamadım.. kaldı ki solaksın, tetiği sol elle çekeceksin..


  • kalim  (23.06.10 00:51:55) 
diğer durumları belirtmemin nedeni;

üniversite mezunu olmam durumunda çok büyük ihtimal 5 ay yapacağım için bununla hiç uğraşmayız diye bir düşünce oluşurmu

karpal tünel sendromunda bilekte kuuvet eksikliği ve parmaklarda kilitlenmeler olmakta

boyun düzleşmesi; omuriliklerde baskı oluşmakta bu da şiddetli baş, boyun ve göz ağrısına neden olmakta. bu sıkışmalar sonucu sırt kısmında şiddetli ağrı ve kollarda hissizleşme ve ani boşalmalar olmakta

ellerde morarma ve hissizleşme ise; soğuk havalarda ellerim bahsettiğim gibi morarıyor ve uyuşuyor. doğal olarak kavrama ve sıkma gibi sorunlar yaşıyorum.

not olarak solağım diye belirtmiştim. bu adamın sağ tetik parmağı bükülmüyor. sol elde sorun yok, sol elle kullanır derler mi (kurma kolu terse gelmez mi)
  • janavarorion  (23.06.10 00:55:57 ~ 01:04:31) 
solak oldugun icin sag el isaret parmagindaki problem engel teskil etmeyecek silah kullanmana.

oyle bile olsaydi curuk raporu alamama ihtimalin bence yuksekti. askerde sag goz kapagi neredeyse hic acilmayan adamin (gozlerinde bir problem yok sadece goz kapagi kasinda bir problem vardi) acemilikten usta birligine gonderildigini gordum hic atis yapmadigi halde.

diger saydiklarinin hicbirine cok onem vermezler askerlige alimdaki saglik kontrolunde (asker arkadasimin bir gozu %3 falan goruyordu %10 alti mi ne curuk olmasi gerekirken) ancak gittigin birlikte olan revir veya askeri hastaneden spor yapamaz vs raporu alabilirsin diger arkadasin dedigi gibi.
  • 2pac  (23.06.10 00:56:21) 
sağlak olduğunu söylesen?


  • :/  (23.06.10 09:07:34) 
gidersin.

onlarca kez yapilmis odiyografi testlerinde 120 db de duyan sol kulaga sahibim (sol kulagim sagir).

100 db ve ustunde tepki alinanlar sadece savas doneminde askerlik yapar diye bir madde var.

3 farkli ildeki askeri hastanedeki doktorlarin yaptigi yorum "hmm evet sagirsin ama ben curuk verip kendimi riske atmam - sen git, nasil olsa 5 ay degil mi - belki 2. ayda geri gonderir birligin"
  • the beyin  (23.06.10 09:56:05) 
büyük ihtimalle gidersin. askere alma sürecinde genel yaklaşım "adam askerliğe başlasın, elverişli olup olmadığına gittiği yerde karar verilsin" şeklinde. askerliğe başladıktan sonra askeri hastanede muayene olursun, durumun orada netleşir. "silah tutamaz" raporu verebilirler. belki çürüğe ayırırlar. elinde bahsettiğin sorunlarla ilgili hastane raporun olsun.


  • matthias coltrain  (23.06.10 11:11:59) 
valla askerde gördüğüm boyun düzleşmesi olan, sağ elinin 2 parmağı olmayan, ayakta bekleyince elleri ayakları moraran tiper paşa paşa yapıyolardı. internetten askerliğe elverişslik durumları diye bir arattır orada tam açıklamaları bulabilirsin.


  • delidir yakalayin  (23.06.10 11:39:09) 
en fazla komando olamaz raporu alırsın eğer iyi bir komutan doktora denk gelirsen.yavrum hiç nazlanma yaylalar yaylalar:)


  • kanan  (23.06.10 19:55:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.