[]

Korkunç bir boğaz ağrısı, bu son grip salgınının özelliklerinden biri mi?

3 gündür mahveden bir boğaz ağrısı çekiyorum ama öyle böyle değil. Yıllardır çokça bademcik iltihabı geçirmişimdir, doktor antibiyotik, gargara verip de bunları kullanmaya başladıktan sonra kısa sürede boğazımda rahatlama belirtileri başlardı, rahat uyuturdu. Ama bu kez bambaşka bir durum söz konusu. Doktorun verdiği antibiyotik ve gargarayı 3 gündür kullanmama rağmen resmen yutkunamıyorum, gece uykumda yutkunduğumda uykumdan uyanıyorum, uyku kalitem de hayat kalitem de yerlerde...

Geçen sene covid oldum ama o zaman boğazımdan kaynaklı hiç bu seviyede yıpranmamıştım. Çok net şekilde daha önce böyle dirençli bir boğaz ağrısı deneyimi ben hiç yaşamamıştım.

Bu dönem son grip salgınında benim gibi piyango vuran arkadaşlar, sizin boğazlar ne durumda? Size de "Bu seferki boğaz ağrısı seviyesi çok farklı" dedirtiyor mu? Yoksa bana özgü bir durum mu, onu merak ettim.

 
45. gün yeni yeni geçti. ama aynı hastalık mı bilmiyorum.

bi hasta oldum boğazlarım ağırdı. burnum aklı falan 5 gün afedersin sümüklü gezdim. 3-4 gün düzeldi sonra bi daha bi hasta oldum. tekrarladı mı ne oldu belli değil. 5. gündü galiba bu sefer sadece boğaz ağrısı. yutkunmak zul oldu, kuru öksürük. ve kulağıma vurdu ağrısı. dil köküm bile ağırdı. doktora gittim: 5 tane ilaç verdi. antibiyotiği 5 gün kullandım akşamına düzeldi. 5. gün sonunda bıraktım. 7 gün gene yutkundurtmadı. dedim pakettekileri bitireyim. sonra gene ağrımı aldı. antibiyotik bitti. 11 gün gene ağırdı. uzun antibiyotik kullanılmaz dedim kestim almadım bir daha. sonra arabanın kliması yapıyor dedim. o da yapmıyormuş test ettim velhasıl. akşamları parol aldım parol alınca ağırmıyor, almadığım gece ise sabah ağrı vardı. son 6 gündür elma sirkesi ile gargara yapıyorum. parolu da bıraktım. ağrım 3 gündür yok. sanırsam düzeldi bir şeyler ama çarşamba randevu aldım. kbb görüneceğim böyle uzun hastalık olur mu ya?
  • turbo sadık  (18.12.22 13:14:58 ~ 13:18:14) 
Evet bogazi vuruyor bu salginda.
3 hafta toplamda, iki farkli hastalik yasadim; once üsye, sonra farenjit. Ilki tam bitiyor derken siddetli bogaz agrisi tekrar basladi yine acillik oldum.
Benim gibi gelen baska kisiler de vardi acilde ve herkesin bogaz felaketti.

Ilaclari kestim 3 hafta sonunda cunku 3 antibiyotik ve 10 farkli ilac yetti. Iyiyim ama bira icince filan bogazda bi gicik, hafif bi oksuruk oluyor hala. Doktor “bu donem hastaliklar uzun suruyor” dedi.
  • mor oje  (18.12.22 13:32:39) 
bizi birileri deniyor sanirim. bakalim ne olacak.

evet bu salgin bir degisik. bogaza ve cigerlere bir sey yapisiyor sanki ve gecir gecirebilirsen. uzun surebiliyor baya.
  • ermanen  (18.12.22 13:41:19 ~ 13:44:21) 
Evet. Kuduz oldum zannetmiştim ciddi ciddi. Öyle bir yutkunamama. Azitromisin ile geçebildi.


  • dilemma of subscribtionability  (18.12.22 13:53:43 ~ 14:02:01) 
benim 2 gündür boğazım yanıyor. sanki iğneler var boğazımda. sabahları artıyor. akşama azalıyor. akşam başlıyor yine. burnum da tıkanıyor yavaş yavaş.

ilaca henüz başlamadım. elma karanfil gibi şeyler deniyorum. işe yaramadı. sizde yarayan oldu mu?

bende bademcik yok
  • ShadowOfMoon  (18.12.22 15:20:10) 
@dilemma o azitronun abv. Iyi ama ne mide birakti ne karin.


  • mor oje  (18.12.22 16:12:56) 
boğaz ağrısının nedeni geniz akıntısı. bu akıntıyı kesince boğaz ağrısı da geçiyor.


  • seaman  (18.12.22 16:21:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.