[]

Uzun süre kullanılmayan pil kendi kendine biter mi?

Merhaba dostlar, aslında soru başlıkta ama şöyle detaylandırayım.

Eşimin kullandığı aracın anahtarının birisi bende diğeri eşimde, eşim aracı her gün kullanıyor ben ise neredeyse hiç kullanmıyorum, geçenlerde bir nedenden aracı bendeki anahtarla açmaya çalıştım açılmadı araç anahtarı da görmedi eşimin anahtarını kullandık.

Eşim neredeyse bu anahtarı her gün kullanıyor onun pilinin normalde benim anahtarın pilinden önce bitmesi gerekmiyor mu? yoksa hiç kullanılmayan pil daha çabuk mu bitiyor?

Bu arada pil bittiği için anahtarın çalışmadığı olasılığı üzerine yazıyorum, henüz pili değiştirip denemedim.

 
Evet pili biter, ben de öyle oldu hiç kullanmadığım yedek anahtarın pili bitti. Değiştirdim düzeldi


  • hlt1985  (12.12.22 15:12:59) 
eşinizdeki anahtarın pili bir şekilde değişmiştir vs. ikinci olasılık da yedek anahtarın butonlarından biri çantada cepte basılı kalmış pili bitirmiştir.


  • orpheus  (12.12.22 20:34:09) 
uzun sure kullanilmayan pil kendi kendine biter.

fakat sizin durumunuzda pilin bitmesinin sebebi bu degil. Araba anahtari gibi kucuk elektronik cihazlarda genelde buton pil denilen pil turu kullanilir. bu pillerin "self-discharge" orani cok dusuktur. Genelde uzun sure daimi akim cekerek (ornegin saat pili) veya kenarda bekleyerek dayanabilirler. O yuzden sizin durumda anahtarin icinde muhtemelen zayif bi pil vardi, veya baska bi etken vardir.
  • icim urperiyor  (12.12.22 21:19:43) 
bitmiyor ama bozuluyor diyelim..


  • cooperr  (12.12.22 22:05:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.