[]

Ateistlere soru

"Müslümanlara soru" diye bir duyuru açılmış, o duyurudan ilham alıp tam zıt bir yaklaşımdan yan yol açayım dedim ben de.

Arada bir hiç aklınızdan “ya gerçekten Allah varsa, cennet-cehennem varsa?” diye geçtiği oluyor mu? Napıyorsunuz öyle olduğunda?

Bir de nabzı bu pencereden tutalım bakalım :D

 
Olmuyor ama bu soruya verilecek en güzel cevabi stephen fry amcamiz vermistir;
youtu.be

Gün gelir olursa kendisinin arkasında sıra oluruz.
  • logisticsmanager  (10.12.22 19:23:05) 
Pardon, yorum videosuymus. Ahanda video;
youtu.be

  • logisticsmanager  (10.12.22 19:24:27) 
Benim geçmiyor. Eğer ki cennet cehennem varsa cezamı çekerim. Ama hayatımı dilediğim gibi yaşamış olurum.
Eğer yoksa inananlar bir hiç uğruna yaşamış olurlar. bütün hayatlarını heba etmiş olurlar.

  • astronom bey  (10.12.22 19:24:53) 
Varsa bile, 3 semavi dinde geçen tanrının olduğuna inancım 0. Böyle yüce bir varlığın ödül ceza ahlakını onaylaması mantığıma yatmıyor. üst düzey ahlakı onaylayan bir tanrı karşısında da canlılara, doğaya, kendisine ve çevresine saygılı birisi olarak korkacağım bir şey olduğunu düşünmüyorum. Biraz bronzluk iyidir


  • Josephine.  (10.12.22 19:30:37) 
bir ateist/agnostik olarak bir yaratıcı fikrini tümden reddetmiyorum fakat geçerliliği benim için simülasyon teorisi ya da diğer açıklamalar kadar yeri var

fakat ölüm denen şeyi bilinmeyeni cidden merak ediyorum, içimde korku değil merak ve heyecan var bu konuda, o zamana kadar buralardayız :)
  • freebird5406_2  (10.12.22 19:43:05 ~ 19:52:06) 
Ona o zaman bakarizzzz


  • abuzer  (10.12.22 19:53:42) 
gecmiyor, sorgulamiyorum, umrumda degil cunku. apateistim kafam rahat :) bir tanri varsa bile ilgilenmiyorum, onun da benimle ilgilendigini dusunmuyorum.


  • kedi olmus gidiyorsun  (10.12.22 20:01:55) 
İnsanlara bu kadar eziyet etmeye utanmıyor musun, demeyi düşünüyorum. Bir de tüm canlılar fotosentez yapsaydı, birbirini öldürmeseydi olmaz mıydı, derim.


  • vizivozo  (10.12.22 20:08:29) 
bunu düşünmüyorum. bunu düşünmek manasız çünkü yanıt bulmak imkansız.

wittgenstein amca da "üzerine konuşulamayan konusunda susmalı" diyor. kendisine katılıyorum.
  • bohr atom modeli  (10.12.22 20:30:48) 
cidden olumle yuzlesmeden kimsenin oturup bunu dusunecegini sanmiyorum.

olumden sonra ihtimalini de bir tanri ve insan vicdani uzerinden dusunebilirim ancak islam uzerinden degil. ozellikle yurt disinda yasayinca dinin kulturel bir olgu oldugunu anliyorsun.

belki bir tanri -kainatin bu dunyayi askin veya ickin sebebi- olabilir. ancak bunun semavi dinlerde anlatilan tanri oldugunu dusunmuyorum.
  • antikadimag  (10.12.22 20:49:33 ~ 21:01:37) 
Kimseyi incitmeden bir yasam sürmeye, gücüm yettigince insanlara hayvanlara yardimci olmaya calisiyorum. Varsa ve beni ona inanmiyorum diye yakmaya kalkarsa, kendi keyfi bilir. Benim vicdanim cok rahat.

tam olarak böyle düsünüyorum.
  • chihirovekohaku  (10.12.22 21:36:45) 
Hiç olmuyor. İçim rahat.


  • gabe h coud  (11.12.22 09:43:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.