[]

şahıs şirketi mi limited mi

Ayda ortalama 35.000 TL'lik fatura kesilecek. Yıl içerisinde enflasyon oranında ayarlama yapılacak bu miktara. Tek kişi tarafından tam zamanlı olarak hizmet verilecek, mal alış-satış vs. yok.

Şu anda vergi dilimleri 2023 için henüz belli olmadı bildiğim kadarıyla ama şahıs işletmesinde artan KDV gibi bir durum vardı yanlış hatırlamıyorsam. Limited'in sabit kurumlar vergisi vardı hatırladığım kadarıyla ama başka yan masrafları var mı bilmiyorum.

Hangisi mantıklı olur? Bir de muhasebe(ci) masrafları limited için şahıs işletmesine nazaran çok mu daha yüksektir?

 
KDV ikisinde de aynı.

Muhasebeciler limited'de daha fazla alır. Yan masraf olarak da oda aidatı, yıllık defter masrafı olur.

bence limited daha mantıklı, bende benzer şekilde hizmet faturası kesiyorum. Limited açtım. %23 sabit kurumlar vergisi var. bazın 22 veya 25 yapıyorlar. Bir de şahıs hesabına para aktarırken stopaj var (%15 sanırım) ama ben avans olarak alıyorum.

Vergi dilimlerini ücretlerle orantılı şekilde artırmıyorlar. Yıllardır büyük sorun yaratıyor bu. Yani bu sene şahıs avantajlı olsa bile seneye yine dezavantajlı hale gelebilir.
  • perferil  (09.12.22 20:18:00) 
Benim iş kolumun herhangi bir meslek odası yok, bu durumda oda aidatı gibi bir masraf söz konusu olmuyor sanırım, değil mi?

Şahıs şirketinde kirada oturduğumuz evi işyeri adresi olarak gösterebiliyordum. Limited için de böyle oluyor mu peki?
  • henchman  (09.12.22 20:39:48) 
İTO'ya aidat ödersiniz. Şahısta zorunlu mu bilmiyorum, limitedde zorunlu.

Oluyor. Ben kendi evimin bir odasını şirketime kiraya verdim. Hem kiracı hem de kiraya veren taraflarına imza attım kontratta:)
  • perferil  (09.12.22 22:02:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.