[]

acil ameliyata çağırılan cerrah müsait değilse ne oluyor?

çok affedersiniz alköl içerken geldi aklıma bu soru diğer ameliyat sorusunu görünce. ben tıpçı değilim, oradaki sistemi hiç bilmem.

rahmetli babamın son zamanlarında acil ameliyata alınması gereken birkaç durum olmuştu. hepsine aynı cerrah mı girdi açıkçası emin değilim ama apar topar geliyordu yani saat ayırt etmeksizin.

böyle durumlarda nöbet sistemi uygulanarak hep bir cerrahın hazır bulunması sağlanıyor mu belli hastanelerde? ne bileyim mesela adam akşam eve gitti, iki kadeh bi şeyler içeyim dedi. hop gece 1'de ameliyat var diye arıyorlar. o halde gidemez. e hayatını "ya hastaneden çağırırlarsa?" düşüncesiyle de yaşamıyorlardır herhalde, boş oldukları gün vardır sanırım?

sistem nasıl işliyor genelde? neblim mesela mesainin yanı sıra şu şu günlerde acil çağırabiliriz seni şeklinde bilgilendirme mi oluyor?

 
Hasta ile ilgilenilen bütün bölümlerde uzmanlar için icapçı listeleri oluyor. Cerrahlar da böyle bir durumda müsait olmak zorunda.
Aralarında nöbet değişimi yapabilirler.

  • pro9it9is9  (03.12.22 20:32:50) 
icap nöbeti diyorlar ona nöbetçi doktor gerektiğinde çağrılacağını bilerek ona göre bekliyor. çoğunlukla hemen hastaneye yetişe bilecek bir konumda oluyor.
yani öyle gelemem başkasını çağırın olmuyor.

  • astronom bey  (03.12.22 21:49:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.