[]

Airfryer hakkında ne düşünüyorsunuz

Yorumunuz nedir?

Çok pratik ve güzel bir alet diyor her kullanan ancak zararlı bir yanı var mıdır? Mikrodalga fırınlar da ilk çıktığında benzeri bir ilgi aldı ama malum zararı da faydası kadar.

Bu cihazların çalışma prensibini bilmiyorum ancak benzeri ya da farklı bir zararı var mı? Fırınların yaptığı işi daha kısa sürede pratik yapıyor oluşu soru işareti yaratıyor.

Siz ne diyorsunuz bu duruma?

 
Dayanagimm yok ama eminim evdeki modem daha zararlidir


  • mor oje  (30.11.22 23:27:04) 
Herhangi bir uzmanlık bilgim yok bu konularda ama mikrodalganın bir zararı yok. Airfryer da aslında klasik fırınlardan pek farklı değil. Profesyonel konveksiyonlu fırınların küçüğü kabaca. Pek zararı olacağını sanmıyorum.


  • perferil  (30.11.22 23:32:38) 
Nası yok ya :D biz hep mikrodalganın çeşitli zararları olduğunu duyarak büyüdük agahsjskdl

@godz çok takılma böyle şeylere deli olursun

Airfryer’lar için normal fırınların daha ufağı ve pratiği diyebilir miyiz? Kerameti de yeni teknoloji oluşu, yoksa prensipte benzer çalışıyorlar?
  • not sure if serious  (01.12.22 00:05:34) 
Mikrodalga da modem gibi. Sağlıksız diyenler ateşi de kendi çakıyordur kesin.


  • baldan kaymak  (01.12.22 00:50:11) 
Mikrodalga bize anlatılan kadar zararlı olsaydı Amerika'da bir tane insan kalmazdı. Adamlar eti, kıymayı elde yuvarlayıp mikrodalgaya atıyor. 5 dk geçmeden çıkarıp yiyor.

Biz çevresine patatesten göz, soğandan ağız yapıyoruz, yanına çorba yapıyoruz. Fırın ısınmışken kek yapıyoruz. Dolayısıyla hızdansa şölene ihtiyacımız var. Koca tepsiyi yağlıyoruz, koca fırını ısıtıyoruz, dakikalarca bekliyoruz.

Bunun ufak çaplısı airfryer.

Yani kişi sayısı ve yemek kültürüne göre değişiyor. Kıyaslamaya çok gerek yok, durum varsa hepsi alınır. Ama iki kişi evde ufak tefek şovlu yemekler yapalım derseniz airfryer alınabilir. 1-2 ufak balık pişecek diye fırın çalıştırılmıyor.
  • nickini vermek istemeyen uye  (01.12.22 01:22:03 ~ 01:24:28) 
bluetooth kulaklık ve robot süpürgeden sonra aldığım en iyi alet. mükemmel ya. aile için iş görmez ama 1-2 kişilik öğünler için kusursuz. ben hem mutfakta vakit geçirmeyi sevmem hem de çer çöp de yemek istemem, o yüzden benim için büyük kurtarıcı oldu.

zararı konusunda da bi sıralamaya alırsak sıra airfryer'a zor gelir bence.
  • vaveylababa  (01.12.22 08:17:04) 
klasik fırında yapamadığım kızarmış pilici airfryerda yapıyorum. fırın hem çok geç pişiriyor hem temizliği zahmetli hem de daha çok kurutuyor. kızarmış pilici çok seven biri olarak dışarıdan satın almam artık. bence dışarıda satılandan daha güzel pişiriyor.


  • Piyano piyano bacaksız  (01.12.22 09:15:34) 
Mikrodalganın billinen bir zararı yok.

Yeni teknoloji dediğiniz Airfryer 2010 yılından beri var olan bir ürün. şu an popüler olmasının başarısı influencerlar diye düşünüyorum.

Soruya cevap olarak; gereksiz bir alet olduğunu düşünüyorum.
  • respect  (01.12.22 11:15:27) 
Ben de kullanıyorum ama fırının lezzeti gibi değil bence. Pişirme teknikleri aslında çok farklı olduğu için airfryer daha kuru ve gevrek yapıyor. Patates kızartması ve köfte ya da mücver gibi kızartma tadında olması gereken şeyleri güzel yapıyor. Zaten işlevi de yağsız kızartma yapması. Ama fırın yemeğini bununla yapmaya kalktığınızda ciddi bir tat ve doku farkı oluyor. Örneğin tavuk eti ya da balık çok daha kuru oluyor. Biber közlemesi çok iyi oluyor, mısır közlemiştim bir keresinde de. Biraz toparlamam gerekirse: + ve - sıralaması yapacağım

+ fırın temizliği tava temizliği derdi, koku yok
+ çok hızlı bir şekilde biber közleme, köfte yapılıyor ama patates uzun sürüyor
+ buzluktan cıkardıklarınızı da çözdürmeden çok hızlı pişiriyor

- fırından daha gürültülü
- haznesi küçük alırsanız yeterli gelmez peş peşe aynı anda birkaç yemek yapamıyorsunuz ya da uzun sürüyor
- tat farkı bazı yiyeceklerde oluyor ve kuru olabiliyor


Sonuç olarak bende var ama bütün yemekleri onda yapmıyorum, ekstra bir seçenek oldu benim için. Mücver, köfte, sebze köftelerini vs bunda yapıyorum bu bakımdan performansı çok iyi. Ama çok elzem değil dediğim gibi ekstra bir katma değer gibi oluyor. Bunun yerine düdüklü tencere daha zaruri bence.
  • titanic kemancısı  (01.12.22 11:41:05 ~ 11:42:41) 
Bye bye fırın
Bence çok leziz pişiriyor ve hızlı da

  • photo85  (03.12.22 18:53:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.