[]

Kayak İçin Nereye Gitmeli?

İkimiz de evvelce kayak yapmadık, manzarası havası için gideceğimiz karlı bir yer arıyoruz.
Taşıtsız gideceğiz. Zorluktan kaçınıyoruz. Kayak pahalı mıdır, onu dahi bilmiyoruz.



 
Kars-Sarıkamış'ı tavsiye ederim.

Olumlu yönleri:

-Uçakla gidince, kalacağınız yere bedava taşıyan servisler var. Oteller de ya pistin dibinde ya da kaldığınız yerden piste götürüyorlar arabayla hızlıca.

-Başlangıç-orta-ileri seviyeler için sıralı şekilde pistler var. En başta birinci pistte rahat rahat öğrenebilirsiniz. Sonrasında 2 ve 3'e geçiş çok kolay telesiyejlerle.

-En tepeden en aşağı kadar epey uzun ve keyifli bir güzergah var. Gayet gemiş pistler. Dik yerler var, ormanın içerisine girebileceğiniz alternatif yollar var, az eğimli yerler var.

-Kalabalık olmuyor, telesiyejleri rahat rahat kullanabiliyorsunuz. Telesiyejler güzel.

-Tepede kafe var. 2. pistin başında da kafe var. Mola vermek için güzel.

-Kar gayet güzel.

-Kars merkez, Ani harabeleri, Çıldır gölü gibi yerlere gezi yapma imkanı da var.

Olumsuz yön:

-Kayak dışı ortam Uludağ vs gibi civcivli değil.

-Kayak vs kiralanan yerlerdeki çalışanlar kibar, yardımcı oluyorlar, fiyatlar da ucuz ama malzeme kalitesi iyi değil.

-Çok soğuk. Uludağda tişörtle kaymaya gitmeye alışmış biri olarak başta çarptı:) Tedarikli gitmek gerekiyor. Akşam kaymak zor olabilir.


Aynı maddeler için Uludağ'ı yazayım:

-Araçla ulaşmanız lazım. Oteller bölgesine ulaştıktan sonra sorun olmaz ama merkezde kalırsanız teleferik kullanmanız gerekir. Teleferik güzel ama uzun sürüyor tepeye çıkmak. Oteller bölgesi de pahalı.

-Başlangıç pisti aşırı kalabalık. Sıra gelmiyor. Bir de acemi olarak o sırada insanlara çarpıp düşebilirsiniz, insanları düşürebilirsiniz vs. Üstüne ilk telesiyej oturmalı değil, kayarak gidebilmeniz lazım. Düşerseniz sıra vs her şey sil baştan. Ben hayatımda ilk kayışımda o telesiyeje bindim, düşersem kuzenleri bi daha bulamam diye çok gerilmiştim. Geçen sene de eşime öğretirken o düşmesin diye tutarken omzumu sakatladım.

-Tepeye çıkınca pist ve güzergahı çok güzel. Başta aşırı dik olduğu için acemi olarak zorlanırsınız ama sonrasında gerçekten çok zevkli ve gayet uzun bir pist.

-Aşırı kalabalık. her telesiyejde sıra bekliyorsun. Ayrıca 1. pistten 2.'ye geçerken arada dik bir yerden lateral olarak kayarak gitmek gerekiyor. Acemi iken çok zorlanmıştım. Kars'ta telesiyejlere normal yoldan kayarak gidiyorsun.

-Kaymayı öğrendikten sonra başlangıç pistine çok gelmek istemiyor insan. oraya gelmeyince de kafe mafe yok.

-Kar Sarıkamış'la farklı ama güzel yine.

-Sadece kayak için gitmek daha mantıklı. Bazıları Çekirge'de kaplıca otellerde kalıp gündüz kayak, gece kaplıca yapıyor.

-Eğlence vs bol. Hareketli bir ortam var oteller bölgesinde.

-Kayak kiralanan yerler kibar genel olarak. Malzemeleri iyi ama fiyatlar pahalı.

-Hava sis olmadığı sürece genel olarak güzel oluyor. Güneşli havadai ince bir yağmurluk ve içte tişörtle kaymanın keyfi başka oluyor.
  • perferil  (29.11.22 16:23:57) 
Palandoken


  • ala09  (29.11.22 17:56:07) 
Biz hep Kartalkaya'ya gittik ama bi 7-8 yildir gitmiyoruz. Kuzenler daha sonra sarikamis'a gittiler daha guzel oldugunu soylediler. Uludag sevmiyorum cok kalabalik oluyor. Kartepe'yi zaten soylemeyim bile. Erciyes, palandoken, davraz falan nasillar bir fikrim yok ama palandoken'de olimpiyatlar yapilmisti sanirim tesis olarak modern olabilirler.


  • mirafiori  (29.11.22 18:40:56 ~ 18:42:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.