[]

Şu an her şeyi taksitle almak mantıklı mı

Ben bormalde hep tek çekim alırım kredi kartıyla ama taksitle almak mantıklı sanırım şu an, Doğru mudur?




 
Enflasyonist dönemlerde, Ödeme gücün konusunda ipin ucunun kaçmayacağından emin olduğun durumlarda, vade farksız veya düşük faizli taksitlerle alışveriş akılcıdır.


  • Mirket  (27.11.22 17:48:35) 
Kesinlikle. Ben de taksit hiç sevmeyen biriydim geçen seneden beri taksitle alıyorum her şeyi. Cep telefonu, bilgisayar için 24 aylık ihtiyaç kredisi çektim. Aldığım her şeyi maksimum taksitle alıyorum. Hatta peşin aldıklarıma da kredi kartının sonradan taksitlendirme imkanlarıyla taksitliye çeviriyorum.

Alacağınız ev, araba gibi şeyler varsa onlar için de kredileri değerlendirebilirsiniz. Ben ev kredisi çektim, seneye de arabayı mı yenilesem diyorum.

Tabi taksitler ve krediler için ödeyebilme durumunuzu mutlaka değerlendirin. Ben ilk aylarda stres yapıp excel hazırlamıştım her ayın taksitlerini vs takip etmek, "nakit akışı" projeksiyonu yapabilmek için. Bir süre sonra alıştım, kafamdan kabaca takip ediyorum.
  • perferil  (27.11.22 18:29:39) 
Ben de hep peşin alan biri olarak son 1 yıldır her şeyi taksitle alıyorum. hesabı doğru takip etmek lazım sadece.


  • roket adam  (27.11.22 18:54:35) 
Bütçeni bildikten sonra Türkiye'de peşin alışveriş aptallık biraz. Uzun zamandır aldığım hemen her şeyi taksitle alıyorum. Hatta vade farkına bile çok takılmam genelde enflasyon oranına göre çok düşük oluyor.


  • nundu  (27.11.22 19:17:03) 
ben de pesin seven biri olarak taksitli aliyorum artik.


  • Kittie  (27.11.22 20:15:51) 
Ben su siralar 15 liralik seyi bile -eger vade farksizsa- 6 taksitle aliyorum.


  • ahm1  (27.11.22 20:53:53) 
Ben de taksitli almaya başladım. 6-7 ay önce aldığım ayakkabının taksiti şu an dışarıda yediğim bir dürüm parası kadar.


  • birmilyonunvarmi  (28.11.22 00:49:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.