[]

Christian Eriksen'in yeniden futbola dönmesi hakkında

Şimdi Danimarka-Fransa maçını izlerken bir kez daha bu mevzu kafama takıldı. Eriksen geçen sene maç esnasında ölümden döndü, kalbi durdu. Ama adam yeniden sahalara döndü ve oynamaya devam ediyor.

Futbol yüksek eforla yapılan bir spor, yaşı da 30'a gelmiş bir insanın sırf birkaç yıl daha para kazanmak uğruna -ki zaten iyi para yapmıştır bu zamana dek- böylesi yüksek seviyede bir ölüm riskini göze alması çok saçma değil mi? Ne düşünüyorsunuz?


 
o seviyede futbol oynamak için tek gereken şey para kazanma hırsı değil. yeteneği göstermek, şan, şöhret, oyunun kendisine tutku hissetmek gibi şeyler de var. biraz da o yüzden günümüz sporcularına modern gladyatör deniyor sanırım. 50 bin kişi bir ağızdan adımı bağırsa kendimi peygamber gibi bir şey zannederdim herhalde.


  • zgrydn  (26.11.22 19:59:25 ~ 20:02:28) 
@zgrydn 29'unda futbolu bıraksa da o saatten sonra şöhreti yine zaten sabit kalırdı her türlü, oyuna tutku falan da tamam da ölüm riskini bu derece yüksek almayı karşılamıyor bence bunlar ya. Bu garip bir hırs.

Conrad McRae aklıma geliyor mesela. Kalp rahatsızlığı yaşamasına rağmen profesyonel basketbolculuğa devam etmişti, daha 30 olmadan antrenmanda öldü.
  • jonas  (26.11.22 20:04:34) 
yaşamak o değil çünkü. oynamak istiyor ki oynuyor. öledebilir. bunu göze almıştır belki


  • NightBringer  (26.11.22 21:00:28) 
yapılan tedavi ve işlemler sonrasında bence ölüm riski eskisinden daha yüksek değildir. öyle olsa zaten bırakırdı, evli barklı adam bu. yeter ki top oynayayım ölsem de olur diyecek biri olduğunu sanmam. yani bir kez yaşadı ve ölmedi. şimdi kalbinde pil var. muhtemelen dünyanın en iyi sağlıkçılarıyla çalışıyor. bir sorun olmadığına veya sorun olma ihtimalinin ihmal edilebilir düzeyde olduğuna kanaat getirmişlerdir diye düşünüyorum.


  • mark greg sputnik  (26.11.22 21:40:51) 
Öyle bir risk olsa Manu almazdı.bu iş tutku işi.


  • mikahakkinen  (26.11.22 22:33:55) 
Para kazanmak uğruna bir insan brighton ile futbola geri dönmez. Mesele para olsaydı çine, arabistan'a, mls'e giderdi. Adamın yaşama amacı futbol.


  • birmilyonunvarmi  (27.11.22 00:03:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.