[]

Isten ayrilmak

Yaklasik 2 yildir bi firmada calisiyorum, yonetici olmak istedigimi vermzlerse is degistirecegimi soylemistim,bunun ustune ekim ayinda terfi verecegiz dediler. Ben de is arama surecine ara vermistim. Aralik geliyor hala ses yok. Aralik ortasi terfi verilecekmis sanirim… simdi ben baska bir yerden yoneticilik teklifi almak uzereyim ve gitmeyi dusunuyorum. Istifa ederken sen yonetici olmak istedin verdik neden gidiyorsun diyeceklerdir. Yoneticilerim biraz iyi olduklari icin vicdan yapiyorum ama sirket o kadar profesyonel degil ki surekli bi oyalama pesindeler. Ben de umudumu kesmistim acikcasi nasil ifade etmeliyim icimde kopan firtinalari bilemedim.. Kimse bana bir aciklama da yapmadi ustelik ya sana ekim dedik ama aralik oldu kusura bakma filan demediler hic, alakasiz birinden duydum.




 
Şu belli değil, kalıp yönetici olmak istiyor musun?
Öyleyse sorucaksın. Ekim dediniz Aralık oldu ses yok yöneticilik olmayacaksa ben de kariyerime bakıcam diye.

En sinir olduğum çalışan tipisin bu arada, bişi istiyor ama takip etmiyor, söylemiyor. Niye ekimde gidip sormadın nerede benim yöneticilik diye? Sen sormadığın için erteliyorlar işte, pasif agresifliğin bir faydası yok iş hayatında.

Ha yok ben burayı gözden çıkardım diyorsan, teklifi kabul et istifa et. Karşı Teklifle geldiklerinde de vazgeçme gitmekten.
  • Bruce  (26.11.22 01:03:40 ~ 01:09:55) 
Yonetici olmak isteyebilirsin. Yalniz vermezlerse is degistirecegini soylemen cok acemice olmus.

Buyuk, kucuk, genelde uluslararasi bir cok firmada 20 yildan uzun sure yonetici ve teknik pozisyonlarda calistim. "sunu vermezseniz, is degistirecegim." seklinde bir manipulasyona olumlu cevap veren bir firmaya denk gelmedim. Ustune sadece iki yildir calisiyorsun.

Bence is bulup, o firmadan ayrilman reputasyonun ve kendine saygin acisindan iyi olur.
  • thetruenorthstrongandfree  (26.11.22 02:02:52) 
Thetrue +1

Zamanında bende işe yaradı güzel bir zam almıştım. Ama en iyisi gitmek bence.
  • baldan kaymak  (26.11.22 10:19:11) 
True'ya ve bruce'a katıldım.
Ben baya büyük firmadayim, bana kendi firmamdan başka ürün grubundan teklif geldi. Firmaya bunu ilettim, karşı teklifi tamamlamalari 1.5 ay sürdü. Düşünün firma kendi icindeki teklife karşı teklifi anca yapabildi çünkü bir sürü onay gerekiyor. Bu noktada ben de ara sira gidip sordum, feedback istedim.

Buna ek olarak firmaya da su anki is grubundan ayrılmak istemediğimi ama paranin ve bonusun kafa karistirdigini söyledim. Sizin gibi söylesem olmazdi büyük ihtimal. Sizin için en kötü olarak ilerisi için bir deneyim olmus.
  • logisticsmanager  (26.11.22 11:07:29) 
Başka bir firmadan teklif kesinleşince söyleyin ayrılacagınızı. Şu anki firmanıza da sizden kaç ay oldu ses çıkmadı, bu teklifi değerlendirdim dersiniz.


  • alicandan  (26.11.22 14:40:57 ~ 14:41:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.