[]

Nüfus artıyor peki ya kaynaklar yetecek mi?

2002 de 65 milyon olan nüfus akp türkiyesinde 20 milyon artmış peki ya nüfus arttıkça fakirleşme ve gelir adaletsizliği ve kaynakların dağılımında sorun olmaz mı dünya genelinde artan nüfus ile doğal kaynaklar ve yiyecek içecek, metal demir, pamuk, kağıt nasıl yetecek. Dağlar bile eritiliyor barajlar kuruyor düşündükçe kafayı yer gibi oluyorum hiçbirimiz bu gezegende sonsuza kadar kalmayacağız en nihayetinde ama 2000 yıl sonra dünyayı me bekliyor tüm dertler sırtımda gibi hissediyorum sanki doğa olayları benim sorumluluğumda gibi geliyor.




 
Türkiye'nin gerçek nüfusu 100 milyon civarındadır. Yetip yetmeyeceği ise ortada. Fiyatlar ulaşılmasını zorlaştırıyor. Konut sıkıntısı da nüfus artışının etkisinde. Konut demek tarım alanlarının yok edilmesi demek.


  • seaman  (23.11.22 21:33:34) 
Öncelikle fazla greenwashing etkisinde kalmışsınız.

Dünyadaki kaynaklar bize yeter, doğru kullanıldığında. Ama burada insanların değil şirketlerin sorumluluğu var. Maalesef büyük şirketler topu sıradan vatandaşlara atarak sanki tüm kaynak israfından sıradan vatandaş sebepmiş gibi davranıyor.

"Karbon ayak izi" lafı bile aslında BP'nin bir halkla ilişkiler çabası. İnanın milyonlarca insanın etkisi bu şirketlerinkinden az.
mashable.com

Yapabileceğimiz en iyi şey bilinçli tüketici olmak. Mesela hazır giyimi fast fashion'ı terk etmek iyi bir adım.

Ya da 3 senede bir telefon yenilememek...

Şirketler bizim tüketim alışkanlıklarımızı değiştirmeye uğraşıyor. Biz de onların üretim alışkanlıklarını değiştirelim yani.
  • anten  (23.11.22 21:39:54) 
kaynaklar yeter. ama yetmiyor. mesela türkiye'de su bitti. çünkü tarımsal sulama sorumsuz ve bilinçsiz yapılıyor. sonra bize diyorlar "diş fırçalarken çeşmeyi kısın" falan. lan günde iki kere diş fırçalıyorum. on saniye çeşmeyi kapatsam senede iki damacana sudan tasarruf ederim ya da etmem.

bizim burada adam tarlasına yonca ekti. yaz boyunca şarıl şarıl suyu bastı öğlen sıcağında. tarlanın kenarları dere gibi oldu. şimdi kim tasarruf yapsın?
  • alperz  (24.11.22 06:57:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.