[]

Polonya Vizesi Başvuru Süreci

İş seyahati için vize başvurusu yapacağım ama en son pandemi öncesi Schengen vizesi almıştım. Onlarda da genel olarak çalıştığım şirket hallediyordu işleri. Şimdi iş başa düştü.

Özellikle yakın zamanda Polonya vizesine başvurmuş biri varsa çok makbule geçer.

1. Vize başvurusu için gerekli adımları sırası ile söyleyebilecek var mıdır?

Şöyle mi?
-evrakları topla
-randevu al
-vfs'e evrakları götür.
-randevu gününde konsolosluğa git

veya randevuyu alıp VFS'e mi gidiyoruz. Öyleyse VFS'e bu randevu için mi gidiyoruz yoksa ilgili randevu tarihinde evrakları sunabilecekleri şekilde önceden mi?

2.Şuna dikkat et, şunu atlama diye verebileceğiniz bilgiler var mıdır?

3. Seyahat sağlık sigortasını bağımsız olarak önceden mi yaptırmalıyım? Yoksa VFS'e internet üzerinden veya randevu için gittiğimde onlardan buna aracı olmalarını mı talep etmeliyim?

 
VFS'e gittikten sonra bir daha konsolosluğa gitmiyorsun. VFS konsolosluk işini sizin için hallediyor zaten. VFS'den randevu belirleyip o randevu tarihinde ilgili evraklarla orada oluyorsunuz.


  • kablelvuku  (23.11.22 13:28:20) 
Vize danışmanlığın, Polonya yerine başka ülke tercih edin.


  • nekonustukbiz  (23.11.22 13:41:34) 
@nekonustukbiz: Turistik vize değil ama. İş sözleşmem ve katılacağım toplantılar vs Polonya'da yerleşik firmalar ile. Bir de 2023'te aynı sebeple 5-6 kere gitmem gerekecek. O yüzden ilkini alırsam sonrakilerde işimi kolaylaştırır diye düşünüyorum.


  • perferil  (23.11.22 13:46:36) 
Polonya vize süreci tamamen VFS'den yürüyor.

Yalnız Polonya şu sıralar vize konusunda en sıkıntılı ülkelerden biri Türkiye'den başvuranlar için.

O yüzden şansınız varsa başka bir AB ülkesinden multi schengen alıp, o ülkeye gidip sonra polonya'ya gitmeyi de düşünün. Daha önce schengen aldığınız ülkeden schengen süreniz daha uzun olabilir.

Polonya şu anda göçmen türklerin yeni gözdesi. Geçen seneye kadar ayda belki 30-40 başvuru alırlarken, şu anda günde 20-30 başvuru alıyorlar. Euro çok arttığı için Türk öğrenciler almanya, fransa gibi ülkelere gidemiyor.

Yurtdışında okumak isteyen herkes buraya yığıldı. Bir de Ukraynalı göçmenler var onlar da çok meşgul ediyor başvuruları. Randevu bulmak imkansız gibi.

Aynı şekilde AB'de iş yapmak isteyen Türkler de buraya akın ediyor.

Polonya ise Avrupa'nın en homojen ülkelerinden biri olduğu için bize ve diğer göçmenlere hiç ılımlı değil. Özellikle öğrenci ve iş niyetiyle gelen herkesin bir şekilde ülkeye kalıcı geldiğini düşünüyorlar Türkiye'deki ekonomik durum yüzünden ve bundan hiç mutlu değiller.

Bu yüzden aylarca randevu bekleme ihtimaliniz var, zar zor bulduğunuz randevu sonunda red yeme ihtimaliniz de var. Ya da verdikleri vize 2-3 hafta gibi komik rakamlar olabiliyor.

O yüzden mutlaka iyi bir acente ile yapın başvurunuzu, belgeleriniz eksiksiz olsun ya da diğer seçeneklere bakın.
  • anten  (23.11.22 20:48:51 ~ 20:49:39) 
@anten: 3 günlük bir iş seyahati olacağı için ve 2023 boyunca benzeri seyahatleri 4-5 kere daha yapmam gerekeceği için polonya'dan ilerlemek istiyorum. başka ülkeden alıp sonra oradan girmezsem sonra sıkıntı olabilir gibi geliyor. Polonya'dan bir iki kere alabilirsem sonra 1 yıllığı verirler diye düşünüyorum.

Evet bu sıkıntıların olduğunu duydum ama müşterim 3 günlüğüne çağırdı, bir şansımı denemek istiyorum bakalım:( 3-5 gün verseler yetecek.
  • perferil  (23.11.22 21:59:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.