[]

Almanya'da alışveriş yaparken kredi/banka kartı kullanmak?

Martta Almanya'ya gidiyorum. 4 gün kalacağım. Alışveriş yaparken hangi kartı kullanmalıyım?

Vakıf world kredi kartım ve işbankası, garanti, vakıf ve papara debitcardlarım var.

Kredi kartından mı yoksa yukarıda saydığım debit cartlara euro hesabı açıp içine euro koyarak onlardan mı alışveriş yapmalıyım?

 
Soru alışverişte sıkıntı çıkmasın diye mi yoksa hangi tür daha masrafsız olur diye mi anlaşılmıyor.

Gitmeden önce kartlarınızın yurtdışı kullanıma açık olup olmadığını bankanızdan teyid edin. Kapalıysa açtırın.
  • Mirket  (19.11.22 19:49:04) 
Visa veyahut mastercard kullanabilirsiniz, ancak yaninizda nakit para ile gitmenizi öneririm. Almanya'da karti ile ödeme türkiye kadar yaygin degil, bircok restaurant ve cafe de kart ile ödeme almiyoruz cevabi ile karsilasabilirsiniz. Üstelik kur farki acisindan da yine, nakit götürmeniz kart ile ödemenizden daha karli olacaktir.


  • bosver nicki  (19.11.22 21:23:00) 
@bozver nicki

@mirket

4 gün için nakit götürürüm de daha uzun kalmalarda nasıl olurdu?

Mesela atmden nakit çekmek çok mu masraflı? Bir zamanlar herkes Yurt dışı için teb hesabı falan açıyordu.

Hangi banka kartı iyi bu konuda yani, yukarıda saydığım bankalardan hangisi idealdir? Ona göre içine para koyarım İşbank, vakıf, garanti, papara vs.
  • Cesario  (20.11.22 01:24:57) 
4 gün için bu kadar kafa yormaya gerek yok ki. 8 aydır ypk kredi kartımı kullanıyorum ben bütün harcamalarımda. gerçi geçenlerde salak bir bankacı yüzünden kartım kapatıldı, mecburen yaşadığım ülkeden kart çıkarmam gerekti ama dediğim gibi, bütün almanyayı bavuluna doldurup götürmeyeceksen eğer hiç düşünme. ya kartını yurtdışı alışverişine açtır onu kullan ya da nakit götür yanında.


  • IncredibleMau  (20.11.22 01:31:37) 
Garanti kredi kartı euro ekstre tercihiyle


  • Mistyimage  (20.11.22 03:03:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.