[]

hayatın anlamını tamamen kaybetmek

merhaba.
uzun zamandır ama özellikle son dönemde daha da açmazda olduğumu hissettiğim bir noktadayım. 32 oluyorum yakında ama şöyle dönüp geçmişime bakınca hiç de güzel bir hayat yaşamadığımı ve yaşayamayacağımı görüyorum. son dönemde herkes böyle olabilir ama ben bunun ağırlığı altında eziliyorum günden güne.

zeki, yakışıklı, şanslı, karizmatik ya da zengin değilim.

-kendimden nefret ediyorum.
-güzel bir okulda okumadım.
-hiç sevgilim olmadı, aşırı da üstüne düşmedim bu durumun.
-güzel bir mesleğim veya bana iyi kazandıran mesleğim de yok.
-hayatta başarmak istediğim hiçbir şeyi başaramadım.
-sevdiğimden daha çok sevilmedim hiç.
-sevdiğim dostlarımın yaptıklarını görünce onlara imreniyorum, asla o noktaya gelemeyeceğimi görünce üzülüyorum.
-etrafımdaki güzel kadın veya erkeklere bakıp "asla tercih edilen biri, asla böyle yakışıklı/alımlı olmadım, olamayacağım"a takılı kalıyorum.
-ailemle birlikte yaşıyorum ve özünde onları üzmemek için çoğu şeye tepki koymuyorum ama içten içe de yapayalnız kalmayı istiyorum. ama ekonomik olarak mümkün değil.
-patronum oç cahil, kültürsüz, açgözlü birinin teki. babasının ofisindeyim ve onların da işini görerek sömürülüyorum, enerjim komple bitik.
-asla sevdiğim şeylere vakit ayıramıyorum. hafta içi her gün gidiş geliş toplam 4,5 saatim trafikte geçiyor. kitaplarımdan dahi uzaklaştım. ama şu an işten çıkma durumum yok.
-eve ekonomik olarak katkıda bulunuyorum, birikim yapma durumum yok ki zaten 7 bin tl maaş alıyorum.

son dönemde beni hayata bağlayan tek şeyin annem olduğunu düşünüyorum ama galiba artık o da yetmeyecek tutunmama. nereye kadar dayanacağımı bilmiyorum, mutlak bir aidiyetsizlik, komple boşvermişlik, bıkkınlık, hayattan çekip gitme isteği ama aynı zamanda da bir şeyler için çabalama gayreti hepsi aynı anda kafamda savaşıyor. hangisi savaşı kazanacak bilmiyorum.

tavsiye için de değil ama içimi dökmek istediğim için yazdım biraz.

yine de ne yapayım sizce?

 
geçen bir filmde görmüştüm. geleceği konusunda endişeli birine küçük bir çocuk şöyle bir şey söylüyor: "geçmişe baktığın zaman yaşadığın hayat uzun geliyor mu? işte önünde bu hayattan bir tane daha var." tabi çocukça bir şekilde açıklıyor bunu. sen de böyle düşün. 32 yaşındasın. nerden baksan bi 40-45 sene daha yaşarsın. kendini sevmeye, meslek değiştirmeye, daha iyi paralar kazanmaya vs. hepsine yetecek kadar zamanın var. sevgili konusu da büyütülecek bir şey değil. rusya'da güzel kadınlar var. en kötü gider oradan bulursun birilerini.

hepsinden önce kendini eziklemeyi bırak. kimseye yakışmaması bi kenara, erkeğe hiç yakışmıyor.
  • IncredibleMau  (02.11.22 21:22:03) 
İş değiştir. Tecrüben varsa maaş artışı olur. 4,5 saat trafik sürdürülebilir bir şey değil. İş değiştirsen kendine gelirsin.


  • dissendium  (02.11.22 21:26:15) 
bence iş değiştirseniz baya rahatlarsınız. 4.5 saat trafik ne demek, kim olsa hayattan kopar. çalışma koşullarınız da iyi değilmiş. iş değiştirme duyurusu hatırlıyorum mevcut işinizde çok fazla şeyi yaptığınız için becerilerinizi geliştirdiğinizi vs. söylemiştiniz galiba eğer duyuru sizinse. bazen çok çalışılan işlerin böyle bir artısı olabiliyor çok fazla şey katıyor size iş yeri, iş değiştirince daha kolay geliyor bu sefer başka yerler işler. kapsamı geniş tutup düzenli iş başvurusu yapın bence mevcut maaşınızın çok üstüne çıkabilirsiniz. başarılar ve good luck kendinizi üzmeyin.


  • soru  (02.11.22 21:33:15) 
Saydiginiz cogu sey maddi, dolayisiyla biraz fazla somurulerek/teknik olarak yontularak elde edemeyeceginiz seyler degil. Maas, para, basari vs ama sonunda mutlu olmaniz garanti degil. Ote yandan, sevgi/ask konusu tamamen sans. Size kalmamis bir sey ve bu yuzden daha guzel bence. Ne yaparsaniz yapin olmayabilir de hicbir sey yapmasaniz bile sizi bulabilir de. Belki oyle bir sey olur. O zaman daha cekilir gelir hayat, daha cok eglenirsiniz muhtemelen. Belki yarin olur belki birkac seneye ama olabilir. O zaman diger her sey arkaplanda kalir. Belki kalmaz bilmiyorum ama sonucta ihtimal var. Bu ihtimali dusunup devam edebilirsiniz. Kaldi ki hayat hemen simdi/yarin bitirilecek kadar sinirlenilecek bi sey degil. Caniniza cok tak ettiginde hayvanlar gibi olmak lazim galiba, dogduk iste, kendiliginden kesilene dek nefes aldigimiz surece yasayalim gitsin.


  • summer timetable  (02.11.22 21:44:14) 
seratonin takvitesi şart gibi geldi bana.Bir psikiyatriste gitmek çoğu sıkıntınızı hafifletecektir. bu süreci iyi değerlendirip dertlerinizi bertaraf edebilir, hepimize yük olan bu hayatı kendi lehinize hafifletebilirsiniz.


  • bugisme  (02.11.22 22:17:22) 
Bu süreci rahat atlatmak için bir psikaytr takviyesi gerekir. Bunu kafanızda büyütmeyin çoğu insanın da buna ihtiyacı var aslinds


  • sonhakan  (02.11.22 22:30:51) 
İlk adım her zaman her durumda en zor ve en yorucu olanıdır bence. Saydıklarınizdan en kolay ve en az riskli bir şeyi değiştirerek başlayın. Kısa vadede bir şeyler değişir değişmez ama çabalamak insana güç verir. Durup yapacak bir şey yok gibi gözüküyor dedikce orada hapis kaliyorsun


  • encokbenisevinnolur  (02.11.22 23:06:59) 
Ben de iş değiştirmeni öneririm sevgili meb. Daha az kazanacağın ancak daha huzurlu, mutlu olabileceğin kendine de vakit ayırabileceğin bir iş ortamı bile hayata şu anki bakışını büyük oranda değiştirecektir. Uygun ortamda bazı şeyler tamamen kendiliğinden değişip çok farklı hal alıyor hiç beklemediğin bir şekilde. Ben de yaşadım, içinde bulunduğun şu dönemki ruh halin, duygu durumun ilalebet bu şekilde devam edecekmiş ve hiçbir şey değişmeyecekmiş gibi hissediyorsun. Ben de öyle hissettim. Ancak bahsettiğim gibi ufak bir değişiklik bile hayatına hiç beklemediğin bir biçimde dokunabiliyor. Aksiyon olmadan reaksiyon alamıyorsun. Bir de o güçlü başarılı gördüğün kişilerin çoğu türlü türlü komplekslere, acizliklere sahip hepimizde olduğu gibi. Yalnızca bunu yansıtmama konusunda iyiler. Şu an duyduğun kaygıların bir çoğu o imrendiğin kişilerde de var, ya da üstesinden gelmek için çaba gösteriyor emin ol. Kendini ötekileştirme. Gereksiz iyi olma. Gözün açık olsun kendini düşünmeyi bil. Hep bu şekilde devam etmeyecek merak etme. Kendine odaklanmaya başla artık sevgili meb.


  • iggy pop  (03.11.22 00:24:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.