[]

konya civarı pasif

bir arkadaşlığım var. pasif diyorum çünkü aktif olarak konuşmuyoruz. yaşadığımız şehirler arasındaki mesafe çok fazla. kendisi ilaç mümessili, iç anadolu bölgesi'ne bakıyor. o yüzden sürekli seyahat halinde. işi de yoğun olduğu için bana eskisi kadar ilgi gösteremiyor. hak da veriyorum aslında sürekli otelde falan kalıyordu.

neredeyse yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi eskiden. şimdi cuma mesajı bile atmıyor. anca bayramda seyranda aklına geliyorum onda da altına isim soyisim yazmalı şablon mesaj atıp geçiyor. cumhuriyet bayramında onu bile atmadı gerçi. ikimiz de yoğun çalıştığımız için ziyarete de gidemiyoruz karşılıklı.

neredeyse tüm ilklerimi kendisiyle yaşadım. lisede tanışıp üniversiteyi birlikte okuduk. yedi sene ev arkadaşlığı yaptık. sevincimizde üzüntümüzde aklınıza gelecek her duygu ve davranışta ortaktık diyebilirim. bana çok yakın geliyordu etle tırnak gibi hissediyordum. aşık olduğum kadınlara bile böyle bir yakınlık hissetmedim hayatım boyunca.

çok üzülüyorum bu duruma. sizin de böyle aranıza mesafe girdiği için eski tadı kalmayan arkadaşlıklarınız var mı? ne yapılır bu durumda? bu bir ürün değil ki gidip muadilini alalım. muadil deyince bile arkadaşım geliyor aklıma çıkartamıyorum adamı içimden resmen.

kendime yeni arkadaşlıklar mı kurmaya çalışsam? aynı heyecanları başkalarıyla mı yaşamaya çalışsam? yerini tutar mı? çivi çiviyi söker mi? ne yapacağımı bilemiyorum.

 
Var. Yıllarca devam ettirmeye uğraştım çabaladım, baktım ki hiçbir şekilde kıymet ifade etmiyorum, bıraktım. Başka arkadaşlıklar kuruyorum. Daha mesafeliyim, daha güvensizim, daha yalnızım. Ama vefasızlıktan değersizlik duygusundan daha iyi bunlar.


  • muhayyer divan  (31.10.22 12:08:10) 
açıl bence arkadaşına. dök içindekileri açıkça. dostluk böyle şeyleri kaldırır. en kötü bu ilişkide bir gelecek görmediğini falan söyler, sen de önüne bakar daha aktif arkadaşlar edinirsin. duyuruda da güzel adamlar var. cuma mesajı atanı var mı bilmiyorum ama resmi bayramları kaçırmazlar.


  • IncredibleMau  (31.10.22 12:16:04) 
iki arkadaşım oldu böyle. hep ben arayıp sordum bi dönem. kabullenemedim bikaç sene böyle sürdü. işleri yoğun dedim. vakitleri yok dedim. sonra eeeah alemin tavşanı ben miyim dedim bıraktım peşini ikisinin de aynı dönemde. ikisi de hiç dönüş yapmadı desem inanır mısınız :D ki biriyle üniversitede yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi, nikah şahidimdi :D diğeri de çocukluk arkadaşımdı.


  • pide  (31.10.22 12:16:06) 
arkadaşlığın da bir ömrü var bence. üsttekilerin yazdığı gibi hikayelerim var benim de. tek taraflı emekle arkadaşlık yürütülmez. yeni yollara yelken açabilirsin bence.


  • roket adam  (31.10.22 13:31:41) 
Duyuru başlığı çok farklı şeyler düşündürüyor yalnız :D


  • jonas  (31.10.22 13:45:34) 
Bromance diye bir kavram var, snırım buna uyuyor durumunuz.

Dostluk, arkadaşlık işteş kavramlar. Her iki tarafta benzer oranlarda ve zeminlerde özen, destek, dayanışma göstermiyorsa suya bırakın gitsin. Ayrıca zaman bulunca sizinle görüşen değil sizinle görüşmek için zaman ayıran/yaratan insanlara emek harcanmalı.

Yeni arkadaşlıklar için de niye daha adım bile atmadan bir sürü olumsuz şerh koyuyorsunuz ki kendinize? Mevcutta ki gibi dostlar arkadaşlara harcadığınız zaman, enerji ve özeni başkasına gösterseniz zaten yeni bağlar inşa edersiniz.

İnsanlar da elenebilir, başka yönlere evrilebilir. Normal, olağan durumlar bunlar. Üzülürüz tabi taş değiliz ama bu boyutta değil.
  • Phoebe  (31.10.22 13:54:51) 
Yedi yıl ev arkadaşlığınız boyunca, iyi şeyler paylaşmanıza ek olarak arkadaşınız birçok kötü şeyini size anlattı. Rezil olduğu anları, onu reddeden kızları, parasızlığını vs her türlü çaresiz durumunu biliyordunuz. Şimdi arkadaşınızın yeni bir hayatı var ve geçmişteki kötü anılarına şahitlik etmiş kişilerin enerjisini hayatında istemiyor.

Ben her kötü anıyı geride bırakırken, o anıya şahit olan arkadaşımı da hiçbir suçu olmamasına rağmen hayatımdan çıkarırım. Yani bir deyişle kötü anılarını unuturken "tanık bırakmamak" istiyor olabilir.
  • ekinuzbay  (31.10.22 14:06:51 ~ 14:08:05) 
sevişmediğin insan hariç kimseyle bu kadar yakınlık kurma bence. sonu böyle oluyor çünkü. herkes bir hayat endişesine kapılıp gidiyor. artık insanlar bir eş bulup piyasadan çekiliyor arkadaşlık tatminini de eşinden karşılıyor.


  • Hallegadola  (31.10.22 14:12:01 ~ 14:12:32) 
Bu gay mi?

—kırmızı Tuborg imparatoru 6. Benekli AYHAN
  • Gebeş kaplumbağası  (31.10.22 15:07:21) 
Bence ekin gibi yapın. Onun soyadını kullanın. Çivi çiviyi söker mi derken, başka bir insanı kullanmak söz konusu galiba? Hoş değil.


  • Kahvedesu  (01.11.22 00:07:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.