[]

Mouse Sorunu

Kullanmakta olduğum optik mouse'un aynı marka aynı modelinden bir tane daha aldım. Takılı olanı çıkardım, yerine yeniyi taktım. Tıklamaları algılayabiliyor fakat hareketi algılatamadım bir türlü. Nedendir sizce?

Edit: Ps2'den bağlı.


 
Soruda bu işlemi ne zaman yaptığını belirtmediğin için en basit çözümü yazıyorum, lütfen "o kadarını ben de biliyorum" deme:
Değiştirme işlemini bilgisayar kapalı iken yap.

  • late viper  (02.11.07 16:05:28) 
İlk takmayı bilgisayar açıkken yaptım. Sonra imleç hareket etmeyince yeni olan takılıyken reset attım. Yine hareket etmedi. Sürücüyü sildim tekrar yükledim. Sürücü yüklemesi sonunda reset atıcam dedi. Bi daha reset atıldı.Yeni olan takılıyken çok kez bilgisayar yeniden başlatıldı yani.

Edit: Bilgisayarı tamamen kapatıp değiştirdim, yine hareketi algılamadı. ama bilgisayar açıkken çalışmayanı çıkarıp çalışanı takınca işlemeye başlıyor. Yani açık kapalşı fark etmedi.

Bir de optik gözün kırmızı ışığı çalışanda sürekli yanarken, çalışmayanda yanıp yanıp sönüyor, hani bir şeyi ikaz edermiş gibi.
  • 3200  (02.11.07 16:08:33) 
Sorunu farede arayabilirsiniz, zira o yanıp yanıp sönme diğer farenizde de olmaktadır(fare hareket etmezken, karanlık ortamda daha iyi gözlemlenir), ancak hareket ettiği an optik fare uzun farları yakmış araca döner. İşte yeni olanda bu sorun var gibi, yani hareketi algılayamıyor...


  • late viper  (02.11.07 16:49:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.