[]

Tahin tüketimi

Tahini nasıl kullanıyorsunuz? Klasik hamurişleri, tatlılar ve humus türevleri dışında. Sofrada yemeklerde nasıl tüketilmeli. Mesela baktım biraz kızartmalarda kullanılmış ama tahin de bi çeşit yağ kızartma ile tüketmek için fazla yağlı olmaz mı yemek. Midemiz bulanmasın sonra? Ne bileyim ben peynirin üstüne döküyorum çorbaya katıyorum pilava döküyorum tarzı kullanım alanlarınız varsa paylaşabilir misiniz?




 
salata sosuna eklenir
kızartma, cips, sebze, atıştırmalık banmalık yoğurtlu soslara eklenir

  • freebird5406_2  (29.10.22 10:30:23) 
Geçen gün tahinli irmik helvası yedim. Yok böyle bir şey diyorum. Efsane.


  • mekaniker  (29.10.22 10:35:38) 
pekmez katar yerim, kahvaltıda ekmek banar yerim, hanım tahinli kek yapar, tahinli kurabiye yapar. kabak tatlısına dökerim. tahini her türlü tüketirim, çok da severim. marka olarak da Okyay ve Metin Baba markalarını tek geçerim. Açık ara en iyi markalar.


  • mustafakesekci  (29.10.22 10:41:57) 
tahin ve fistik ezmesi vazgecemediklerimdendir. her seyin icinde seviyorum ben de. tahini kurabiye ve kekte kullanirim. pekmezle karistiririm. cocukken ekmegi once tahine sonra toz sekere bandirip yemeye bayilirdim tadi hala damagimda (hala nasil obez olmadigimi sorgularim ara ara :)). kabak tatlisinin uzerine (kaymak yerine) dokmeyi ve uzerine ceviz serpip yemeyi de cok severim. tahinin en az sevdigim hali tahin helvasi. sanirim tahinin o hafif buruk tadi hissedilmiyor diye pek sevmiyorum.


  • in vino veritas  (29.10.22 10:58:26) 
Humus yapıyorum. Susam yağı bildiğim kadarıyla çok sağlıklı. Haşlanmış nohut varsa hemen humus yaparım, yoksa kırmızı mercimekle yarım saat içinde hazırlarım. Kahvaltıda mutlaka humus yiyorum, gün içinde tok tutuyor. Makro ve mikro besin açısından da çok zengin.


  • hadi ya la  (29.10.22 11:14:24) 
porridge yaptığımda üzerine döküyorum biraz kahvaltı/1.öğünde.


  • AlsterWasser  (29.10.22 12:56:04) 
akrabalar da çok kullanır bizde.
kahvaltıda bir kaseye koyup, ekmek batırıp yerler en çok. ağzı buruyor, ama o tada alışınca istiyorsun.
kabak tatlısının üstüne cevizle beraber dökerseniz efsane oluyor.
suriye mutfağında yoğurtla karıştırıyorlar. ama çok az bir miktar. hafif rengini döndürecek kadar. tavuk yemeklerine özellikle, güzel gidiyor.
pekmez ile karıştırmak zaten en bilindik yöntemi. çikolata gibi oluyor.
  • lovemyself  (29.10.22 14:38:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.