[]

Tasarım Tescil hk.

Selamlar,

annemin yıllardır yaptığı bir kapı süsünü, bu yıl birisi tasarım patenti olarak almış.
şimdi annemi tehdit ediyor, kaldırmazsanız tazminat vs. gibi.

kaydettirdiği tasrım ile bizimkinin alakası yok.

kaldırmalı mıyız bu ürünü? başımız derde girer mi?



1. bizim yıllardır yaptığımız ürün
2. olan ise patent sayfasında gördüğüm ürün.

ne yapmalıyız, kaldırmalı mıyız?

 
gerçekten milyon tne şeyle uğraşmaktan o kadar yoruldum ki, size tarif edemem.

kaldıralım mı biz bu ürünü, napalım?

ürünlerin birbiriyle alakası bile yok, bizim ürünün %10'u bile değil diğeri. ama uğraşmak da istemiyorum, gerçekten istemiyorum.
  • tchuck  (27.10.22 12:17:38) 
ya yok ne kaldırması, devam edin. alakası bile yok. kuru sıkı yapıo işte karşı taraf


  • hlt1985  (27.10.22 12:30:47) 
Normalde tescil kararı 13 Temmuz 2022'de bültende yayınlanmış, 13 Ekim 2022'ye kadar bu tasarım yeni değildir diye itiraz edebilirdiniz ama o süre geçmiş. Yani bakıyorum sicile başvuru tarihi ile tescil tarihini aynı işlemişler anlayamadım. Nasıl tescil olmuş onu da anlayamadım. Yani o size dava açarsa siz de hükümsüzlük davası açabilirsiniz o kadar anlamsız geldi bana şu an.


  • peki madem  (27.10.22 12:49:52 ~ 12:50:24) 
@peki madem,

ya kusura bakmayın ücretsiz danışmanlık gibi bir derdim yok ama.

biz bunu nasıl takip edicez ki?
yani ok, bültene konmuş da, milyonlarca ürün koyuluyor her gün? peri kızı diye arattığımda çıkmıyor bile mesela.

bu kadın yarın çıkıp bir kapı süsünü komple patenat almaya çalışırsa nasıl haberdar olacağız?
ben şuan bile arattığımda bulamıyorum, yalnızca patent numarasıyla bulabiliyorum.
  • tchuck  (27.10.22 12:58:49) 
"Koruma Kriterleri Nelerdir?

Yenilik; bir tasarımın aynısının, “tescilli tasarım” için başvuru veya rüçhan tarihinden önce, “tescilsiz tasarım” için tasarımın kamuya ilk sunulduğu tarihten önce, dünyanın herhangi bir yerinde kamuya sunulmamış olmasını ifade eder.

Ayırt edici nitelik; bir tasarımın bilgilenmiş kullanıcı üzerinde bıraktığı genel izlenim ile “tescilli tasarım” için başvuru veya rüçhan tarihinden önce, “tescilsiz tasarım” için tasarımın kamuya ilk sunulduğu tarihten önce, kamuya sunulmuş herhangi bir tasarımın aynı kullanıcı üzerinde yarattığı genel izlenim arasında farklılık olmasını ifade eder."


abi 2014 yılından beri milyonlarca sayfada ve tüm yurtdışında yapılmış/paylaşılmış ürünün patentini nasıl alabildiler?

aynı gün başvurup, aynı gün tasarımı nasıl onaylatmış?
  • tchuck  (27.10.22 13:08:53) 
Siz de haklısınız. Mesela markalarda bunu takip etme servisi veren şirketler oluyor, kullandıkları yazılımlar ile bültenleri tarayarak benzer bir marka çıkınca haberdar oluyorlar ki karara itiraz yapılabilsin. Ama küçük üretici olarak bunu takip etmek zor gerçekten.

Kapı süsünün sınıfı 11-02 imiş. Locarno sınıfı kısmına bu numarayı yazarak araştırmanızı daraltabilirsiniz.

Benim bilgim çok yeterli olmayabilir ben patent tarafındayım işin. Ama burada siz daha önceden ürettiğiniz için zaten iyi niyetli üreticisiniz. Kaldı ki bu tasarımın çok daha benzeri eminim önceden üretilmiştir. Türk Patent'in inanılmaz saçma kararları oluyor, uzman basıp geçmiş olabilir. İhlal davasının tazminat ile sonuçlanacağını pek düşünmüyorum ama dediğim gibi işin uzmanı olmadığım için profesyonel bir tavsiye değildir bu.
  • peki madem  (27.10.22 13:17:33 ~ 13:18:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.