[]

Bir yerde yeni işe başladım ama daha iyi bir yer dönüş yaptı napmalıyım?

merhabalar, geçen hafta iki görüşmeye girmiştim. bir tanesi cuma günü döndü, iyi kötü şartlarda anlaştık. bugün başladım. ama dün daha beğendiğim bir yer de teklif atmış. açıkçası ikinci yer benim için çok daha iyi olacağını düşündüğüm bir yer. şu an bu işten çıkabilir miyim resmi olarak bir sorun oluşur mu? neticede deneme süresi diye bir şey var iki taraf için de. tabii bana deneme süresi vs. bahsedilmedi hiç direkt gel başla dediler. bu deneme süresi olmadığı anlamına geliyor mu, ihbar mı vermeliyim ilk günden?




 
Diğer tarafla tamamen anlaş her şey bitsin, sonra diğer iş yerine ben işten ayrılıyorum de.

Hiçbir şekilde ihbar süresi falan yok, cezası falan yok bir şey yapamazlar.
  • sassot  (24.10.22 15:33:35) 
deneme süresi yasal bir süre, bahsedip bahsetmemesinden bağımsız.

aynı durumda kalmıştım, 10 gün sonra diğer yere geçtim. kısacası yapabilirsin, ihbar süresi vb de yok, sadece çok kötü ayrılmamak iyi olur. gerekceler nelerse anlatıp işi bırakabilirsin.

sadece sonraki iş görüşmelerinde bu gibi bir durumdan bahsetmek çok iyi bir etki bırakmaz diye düşünüyorum, bahsetmezsin olur biter :)
  • alembic  (24.10.22 15:35:19) 
eğer daha iyi olduğunu düşünüyorsan, yetkili ile görüş devam etmeyeceğini bildir. sıkıntı olacağını düşünmüyorum.


  • durbidakka  (24.10.22 15:40:02) 
çok teşekkürler herkese bilgiler için. peki sizce ne demeliyim çıkarken? öneriniz var mı?


  • Ranchoddas  (24.10.22 16:43:32) 
kalbinden geçen gerçekleri


  • bir soru sorcam  (24.10.22 16:53:21) 
"iş aradığım dönemde yaptığım işe daha fit eden/evime daha yakın/ arkadaşımın referansıyla bana yönlendirilen vb bir yerle daha görüşmüş ancak dönüş alamamıştım. ileride daha fazla sorumluluk yüklendikten sonra bu kararı alarak sizi daha zor durumda bırakmamak adına şimdiden bir karar verip yollarımızı ayırmanın daha uygun olacağını düşündüm."


  • sirkelimon  (24.10.22 17:01:05) 
Mevcut isyerine nasil soylerseniz soyleyin bozulacaklardir. Fakat siz yine de uygun bir sekilde soyleyin ve vazgecmeyin. Is hayatinda hatir, ayip vb olmaz.

10 kusur sene once ben de benzer bir sey yapmistim. Simdi hala o “daha iyi” yerdeyim.
  • nuisance  (24.10.22 18:41:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.