[]

sağlıklı bir vücut ama nasıl?

diz ameliyatı geçirdim. evde olmaktan bacak kasları çok eridi. üzerinden epey süre geçti. bazı hareketler yapıyorum ama mesafe katedemiyorum. hem dize zarar vermemek için çekinerek yapıyorum hem de biraz tembellik de var aslında. çabuk sıkılıyorum ve düzenli bir şekilde yapmıyorum. diğer taraftan yüz bölgemde de zayıflama ve çökmeler olduğunu görüyorum.

- personal trainer tutup hem beslenme hem de kas artırımı konusunda program yapmak

- spor salonuna yazılmak hareketleri kendin yapmak

- diyetisyene gidip evde egzersiz yapmak

veya başka önerebileceğiniz yöntem var mıdır?

 
bu konuda bilgim yok ama meraktan soruyorum, futbolcular çok ağır sakatlık ve ameliyattan sonra belirli kası güçlendirmek için fizik tedavi uyguluyorlar güçlenene kadar, personal trainerdan önce bunu yapmak gerekmez mi ?

üzerinden zaman geçmiş ama örneğin sağ diziniz %80 durumdayken sol hala %60 gücünde kalmıştır güçlendirmeyince
  • freebird5406_2  (23.10.22 16:22:28) 
@freebird evet fizik tedavi de aldım ama gelişmedi. ya da ben yapamadım. o yüzden sormuştum. sadece bu işe yoğunlaşamadığım için olmadı gibi hissettim. o yüzden takip eden birisi ya da programlı bir şekilde yapmak yararlı olabilir diye düşündüm.


  • jepa  (23.10.22 16:26:27) 
Abi senin hükmünü fizyoterapist verir ne persone trainerı gözünü seveyim yüreceyeceğin varsa sakatlanırsın


  • Gebeş kaplumbağası  (23.10.22 16:27:29) 
Ayni donemden gecmisiz. Hepsine hayir diyorum.

Tüm parayi ve zamani cok iyi bir fizyoterapiste ayirin. Yogun bir program yaptim fizyoterapist ve medikal fitness uzmanlariyla ve 15 günde mobilitem inanilmaz artti. Dizimi unutur oldum, yoga egzersizleri ve terapistimin verdigi guclendirici hareketlerle 3 ay daha boyle devam ederim, sonrasinda ciddi ciddi spora donmeyi dusunebilirim. Dizi ele almanin bir manasi yok hemen spor salonuna gidip.

O sizi cok daha iyi bir hale getirsin once. Sonra evde calismaniz icin düzgün bir medikal egzersiz planlamasi da yapsin. Size bu egzersizleri kac ay yapmaniz gerektigini de soyler, arada bir gider, gelismelere bakar belki egzersizlerde degisiklik de yapilir. Sonra pt.
  • buf-e kür  (23.10.22 16:29:27 ~ 16:32:01) 
Fizyoterapist +1

Personal trainer dediğiniz çoğu kişinin bir şey bildiği yok. Ki zaten isinde deneyimli adam size "bu benim isim değil. Sizin fizyoterapist ile calismaniz lazım" der.
  • logisticsmanager  (23.10.22 16:42:07) 
Benim de femur kırığı sonrası sağ bacağım oldukça zayıf durumda, iyi bir fizyoterapist şart.

Şu siteyi de önerebilirim, her seviye için çok iyi egzersizler var: www.knee-pain-explained.com
  • diabolus79  (23.10.22 19:27:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.