[]

Böyle bir durumda doğru hareket tarzı nedir?

Ya da doğru hareket tarzı diye bir şey olur mu, merak ediyorum.

1-2 saat önce Alsancak sahilde arkadaşımla oturmuş biralarimizi içiyorduk. Yanımıza elinde bir çiçekle bir tip yaklaştı, bu çiçeğin adı ne biladeer tarzı bir giriş. Biz tabi refleks olarak telefon vs yaydiklarimizi çantaya cebe attık. Ya işte biz hırsız mıyız ya sen bana ne demek istiyorsun. O an farkettim sağdan soldan 3-4 kişi daha sardı etrafimizi. Ben de ortamı olcuyorum nasıl başımızdan savariz, bir de birinin gozbebekleri kocaman olmuş muhtemelen çekmiş bir şeyler. Yine çiçeğe döndük sonra senin memleket nere falan. Benim de o aşamada tepem attı, düşündüm ki la zaten bunlar ya içmiş bir şeyler saracak yer arıyor ya çarpacak birilerini arıyor. Madem makul bir şekilde savamiyoruz başımızdan biraz tansiyon yükselsin.

Tansiyon dediğim de zaten telefonu vs toplamamizdan alınıp saldırganlasan adam bela arıyor demek ki, o ana kadar ayağa kalkmamistim ayağa kalktım. Neyse ikinci gelen bir tip de sen benim kardeşime nasıl hırsız dersin diyip sayıp sovmeye başladı. Vuracakmış gibi yapıyor herhalde yokladı beni sabit kaldım. Bu defa yüzünü falan yaklaştırmaya başladı salyalar vs tukurmuyor da anlatabilmisimdir herhalde konumlanmayi. Etraftan da birkaç genç arkadaş orada oturanlardan herhalde, cekistirmeye çalışıyor tamam ayrılın tarzı bu küfür edeni çekiyorlar.

İşte ben de o anda hay dedim susarak nazikçe defedemedik, açıkçası devriye gezen polis bekçi bir bakar belki diyerek oyalanmis ve sıkmıştım da kendimi. Ben de ayağa kalktım, zaten kalktığı anda yarım iska geçen bir yumruk yedim. Sonra ana bacı sovdum artık nolursa olsun diye. Gitmiyorlar çünkü.

O arada polis aracı geçip gidiyordu arkadaşım da peşinden koştu çağırdı. Onları görünce gittiler zaten.

Neyse, baştaki soruya döneyim. İlk defa böyle bir durumda kaldım, belki biraz da ondan böyle düşünüyorum ama sonradan ya arkadaşımi da tehlikeye mi attım acaba gibi bir şey de geldi aklıma. Ayrıntılı anlatma sebebim de bu. Hani yapacak bir şey de yoktu adamlar durduk yere sardı bize yani belli bela arıyorlar. Sonra zaten sigara paketlerimiz gitmiş, hani demek ki mevzu da buymuş başta dusundugumuz gibi dedik ikimiz de.

Ne diyorsunuz, dersiniz?

 
O lokasyonda eskiden beri oluyor bu tip olaylar. Çok fazla telefon çaldıran var. Kaç sene önce bile oluyordu ki o zamanlar böyle bir ekonomik ortam yoktu. Bu insanlar genelde eşrefpaşa tarafından geliyor ve böyle gasp, hırsızlık ile yaşamaya çalışıyorlar.

Hiç muhatap olmamak lazım. Bir ara izmir romantizmi vardı. İzmir özetle bu işte. iş güç olmayınca millet eskiden beri telefon araklıyor.
  • seaman  (23.10.22 00:39:20) 
bu tarz tiplerin size kafa atabilecekleri kadar yüzlerini yaklaştırmalarına izin vermeyin. en sevdikleri, adamı nasıl yere yıktım diye böbürlendikleri hareket siz hazır değilken kafa ya da yumruk atmaktır (bkz: sucker punch). hareketsiz falan da kalmayın. hangi eliniz sağlamsa yumruk yönünüze alın herifi konuşurken. çok haddini aşarsa ona göre kendini savunursunuz zaten haptan kafa gidik oluyor bunların. en güzeli tabii dalaşmamak. kavga dövüş bir şey çıksa temiz 2 sene mahkemesi sürüyor. adalet sistemimizde idam yok öldürmez ama gayet iyi süründürüyor kırk yılda bir adliyeye düşen vatandaşı.


  • rosencruz  (23.10.22 03:07:10) 
bence doğru hareket tarzı sinirlenmemek. zaten sinirlenmemek her durumda doğru hareket tarzıdır.
doğrusu önce telefonları cüzdanları cebe atmak, zaten yapmışsınız.
sonra da belalı tip imajı çizmektir. sohbet ederek hem sizin nasıl tipler oldugunuzu anlamaya hem de açığınızı yakalamaya çalısırlar. ana kuzusu olmadıgınızı, her yolu bilen tipler oldugunuzu belli edecek şekilde konusmalısınız. bu konusmalar sohbet şeklinde olmamalı, kısa cevaplar şeklinde olmalı, ağır ağır olmalı, gülmeden ciddi şekilde olmalı. hala gitmezlerse ortam kalabalıklaştığı her hangi bir anda siz kendi aranızda konusarak uzaklaşabilirsiniz.
  • abelardo  (23.10.22 12:13:26) 
Yani bela sizi bulmus zaten sizlik bir sey yok. O durumda kalkip gitmek beladan uzaklasmak veya belayı zaten bulduk artik yapacak bir sey yok diyip dalmak size kalmis. Pisi pisine bıçaklanmak falan da var isin icinde.

Ama adamlarin bela aradigi belli, yani alttan alsaydık boyle olmazdi durumu yok adam sorun cikarmaya gelmis zaten.
  • stavro  (23.10.22 15:08:28) 
asla cevap vermeyerek işlerini yaptırmayacaksınız.
en ufak bir temasta polis gelse de gitmiyorlar. onlar kızacak, küfür edecek, siz de "müsade ederseniz, bi şey konuşuyorduk" deyip, konuşmaya devam edeceksiniz. olmadı yer değiştireceksiniz.

küfür ettiklerinde, sizi hiç tanımadıkları ve aynı tezgahı günde en az yirmi kişiye yaptıkları için, bu gerçekten bir küfür olmuyor. ama rosencruz'un da dediği gibi, tartışma sırasında yakınlaştığınızda size kafa atmak için, telefon ve cüzdanınızı alıp kaçmak için fırsat kolluyorlar. hatta en iyisi uzaktan bile görseniz kalkıp caddeye doğru gitmek. konuşmak, küfretmek, kavga etmek büyük ihtimalle sizi mağdur eder.

geçmiş olsun.
  • lovemyself  (23.10.22 18:10:13) 
Alsancakta telefon cüzdan hırsızlığı çok oluyor+1 Hep aynı numara. Sakin kalıp muhatap olmamak lazım. Yoksa iş büyüyor. İlgilenmeyince yol alıyorlar.


  • mekaniker  (23.10.22 21:29:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.