[]

Blu Ray ne işe yarar

DVD filmden farkı nedir? Ne gibi kalite sağlar ve nerede izlenir.




 
Blu-ray playrt ile izlenir çok daha kaliteli, yüksek bitrateli ses ve görüntü verir.
DVD ile kıyas kabul etmez

  • kisa  (21.10.22 22:23:17) 
Playstation varsa onda izleyebilirsiniz. Görüntü ultra yüksek çözünürlüktür.


  • duster  (21.10.22 23:00:23) 
DVD kapasitesi 4-8 gb iken Bluray'de 25-50 gb'tır. Bluray'de teorik olarak 4K'ya kadar film izleyebilirsiniz DVD'de ise belki 720p (ama dvd kalitesi biraz farklı oluyor tabi, çözünürlükle limitlememek lazım, üstte dendiği gibi sıkıştırmayla yani bitrate ile de alakalı). Kapasitedeki fark tek taraf mı çift taraf mı yazıldı ona göre değişiyor. Bluray minimum 6 kat daha kaliteli desek daha doğru olur. Kapasitesi daha fazla olan diskler de var ama ticari olarak yaygın değiller.

En yaygın okuma platformu sanırım playstation, bilgisayarlardan cd okuyucu kaldırımadan kısa bir süre önce bluray koyan bazı üreticiler vardı laptoplara ama onun dışında çok yaygın bir teknoloji değil. Bluray okuyucular da çok satmadı bildiğim kadarıyla.
  • mirafiori  (21.10.22 23:10:49 ~ 23:13:21) 
Bluray bir görüntü formatı değil, yüksek boyutlu veri depolayabileceğiniz bir disk çeşididir.

Yüksek kaliteli videoların boyutları da büyük olacağından, bunu depolayacak medya da büyük olmalıdır. Yani 64 gb'lık usb flash bellekten tek farkı disk şeklinde olmasıdır. Disk şekilde paketlenip d&r rafında satılabilmesidir. Flashdisk veya harddiskle böyle satamazsın.

Pek tutmadı, çünkü gidip raftan disk alıp oynatıcıya takarak oynatmak diye bir şey kalmadı. En son ne zaman mağazadan film satın alıp izlediğinizi bir düşünün. Taşımak için ise aynı video dosyasını çekip okuyabilecek çok daha büyük kapasiteli usb diskler, harddiskler varken niye yazmaya da okumaya da özel donanım gereksin?
  • kibritsuyu  (21.10.22 23:39:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.