[]

Dizi ya da belgeselde kronoloji

Yakın zamanda yayınlandığı için terim belgeseli ve dahmer çoğu kişi izlemiştir.

Bunlarda tarih bir ileri gidiyo bir geri bunun tam olarak sebebi nedir?

Ve saçma değil mi?

 
İkisini de izlemedim ama bir hikaye oluşturmak için kronoloji kırılıyor genelde.

Edebiyat ve sinemada genel olarak kurgulardaki anlatı tekniklerinden.

Ha! Terim için özel bir durumda olabilir malum...
  • Ufuk  (18.10.22 19:48:50) 
İkisini de izlemedim. Ama bunlar birer yapım ve illa bir kalıba uymak zorunda değiller.

Geçmişte yaşanan bir olay ile gelecekteki bağlantısını gösterip başka bir olaya geçtikten sonra bu zaman örgüsünü başka olaylar için de yapabilirler. Kronolojik olsa olaylar arası bağlantılar kopuk olabilir. Bu yapımda asıl amaç bilgilendirme değil zaten eğlence.

Yine Netfilx'in Drive to Survive isimle F1 konulu 'belgeseli' de mesela eğlence amaçlı olduğu için gereğinden fazla yapmacık. İki farklı olayın görüntüsü ile spiker yorumunu sanki tek olaymış gibi kurgulayıp koyuyorlar daha dramatik olsun diye. O yüzden mantıklı mı diye bakmak yerine eğlenceli mi diye bakmak lazım.
  • himmet dayi  (18.10.22 19:53:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.