[]

ev satin alma parasi

3 milyonluk bi daire icin nasil krediye basvurulur. bazi dairelere daha az kredi cikiyormus falan bu kredi olayini bi anlatir misiniz?
ne kadar birikmis olmali. ona gore hangikrediden falan bakicam.

hayalimdeki evler 3 milyondan basliyor. bu da hem de mutevazi semt fiyatlari.

ikinci sorum ist disindan bi eve mi girmeli cunku fiyatlar cok yuksek gercekten. ote yandan o da bi piyango. bilmedik yerden ev mi alinirmis.

bir de babam aklimi fena karistirdi. koyu muhalif babam tokiye basvur diye darliyor :D
kendisi okumus kesimden ayrica. taksitler artimliymis diyorum. cok guzel bi firsat diyor baska sey demiyor. yani gercekten firsat oldugunu dusunuyor... cunku babam ev alma devri bitti diyor :(

ben hala sabit taksit pesindeyim. ist 3 milyon ne kadar zorlanir, kredisi ne cikar ve ist disina gidip sabit taksite mi baglanmali sorulari arasindayim.

en mantiklisi ne sizce?

 
3 milyonluk kredi çıkmaz sevgili kittie. Ki cikan kredinin aylık kredisini odeyebilmek için üst düzey yönetici falan olmak lazım (ayda 50-60 bin lira).

Eger geliri kit kanaat olmayan biriysen TOKİ mantıklı. Çok ucu ucuna yetişiyorsa zor çünkü onlar yapilana kadar kira odeyeceksin ve yanlış gormediysem ödemeler ev teslim edilmeden imzalandığı an başlayacak bu sefer. Yani hem toki hem kirayi yurutebilecek güçte olman lazım belli süre.

Bir de tabi bu tokilerde okudugumuz sorunlara hazır olman lazım (evin kalitesi, site yönetiminin fahiş fiyatları ve kafalarina göre yaptığı şeyler vs)

Babanin dediğine katılıyorum. Bu saatten sonra kenarda ciddi parası olmayan kimse ev alamaz.

Gel seni izmir'e taşıyalım:/ orasi da pahalı ama en azindan ev bulursun daha ucuzuna.
  • logisticsmanager  (09.10.22 19:04:22) 
evet 3 milyon direkt cikmaz en azindan o konuya hakimim :) ama kenarda ne kadar olmali. 2 milyon mu mesela :)
babam da oyle diyor ust duzeyi birak direkt hatri sayilir kisili sirketin sahibi olman gerekiyor dedi ama bi kontrol etmek istedim lol

  • Kittie  (09.10.22 19:18:03) 
En son, Devlet bankalarının 300 000 kredi verdiğini duydum.
Özel bankaların da faizlerinin yüksek olduğunu.
Şuradan bir bak istersen

www.enuygun.com

Toki şu an için maalesef en mantıklısı
  • Mirket  (09.10.22 19:36:45) 
Babanız haklı,

Bu ev fiyatları ve faiz oranlarıyla sabit taksitle ev almak maaşlı çalışıyorsanız baya zor.

Devlet bankasından düşük faizli kredi alacağım diyorsanız 300.000 tl’ye kadar veriyorlar. Özellerden kullanabilirsiniz %80ine kadar (müteahhit fatura kesmemek için tamamına kullandıramam demiyorsa). Özellerde oranlar ise 2,5 civarında.
  • okumakserbestbegenmeksart  (09.10.22 20:22:48) 
Ne kadar birikmiş olmalı sorusunu:
Alacağınız evin değerine göre örneğin 1 milyon aylık odeyebileceğiniz taksit tutarından yola çıkarak çekebileceğiniz maksimum krediyi evin değerinden çıkararak ulaşabilirsiniz. Matematiksel olarak böyle.
Uygulamada ise kredi verilmemeye çalışılan verilse de yüksek faizle az kredi verilen bir dönemden geçiyoruz. Uzun zamandır çevremde kredi çekerek ev alan kimseye rastlamadım.

2 milyondan daha fazla peşinat olmadan 3 milyonluk ev almanız biraz zor gibi. Benim tavsiyem gerçekten 1-2 milyon peşinat çıkarabilecek durumdaysanız daha cüzi bir kredi çekip daha ucuz bir ev almanız. Oturabilir ya da kiraya verebilirsiniz. Belki birkaç ay sonra kredi şartları daha iyi olursa evi satıp hayalinizdeki evi alabilirsiniz. Bu sayede istediğiniz krediyi çekmediğiniz durumda konut piyasasındaki olumlu olumsuz değişimlerden etkilenmemiş olursunuz. Hem de ev sahibi olarak krediye başvurmuş olursunuz.
  • tum haklari saklidir  (09.10.22 20:34:04) 
Öncelikle 3 milyon liralık kredi çıkmaz. Üzerinde 10 milyonluk mal olacak ki o zaman çıkar. 3 milyonluk kredinin 120 vadeli aylık taksiti 50 60 bin olur. Ona da gücün yetmez. Ya 3 milyonluk ev hayalini daha gerçekci rakamlara indireceksin. Ya da toki. Başka çareniz yok. Bana sorarsanız babanız haklı


  • limonlu eksi  (09.10.22 20:34:19) 
300-500 binden fazla kredi vermiyor bankalar.


  • uvcray  (09.10.22 21:50:04) 
Babanız haklı zaten 3 milyonluk ev için 900 bin TL pesinatınız olması lazım aylık taksitleride çok yüksek meblağda gelir. Bu TOKİ'ye karşı çıkanlar genelde 20li yaşlardaki z kuşağı gerçekten bilgi sahibi olmadıkları için karşı çıkıyorlar toki taksitleri her açından mortgagedan avantajlı proje zaten alırken maliyetinin %40 altına alınıyor TOKİ projesi yüzyılda bir gelen gözü kapalı girilecek bir fırsat bir de bunun muhalif olmakla veya olmamakla alakası nedir? Bu muhalif kesim herşeyi particiliğe çekmeye ne kadar meraklı!


  • beemaker  (10.10.22 01:20:25) 
Bu toki'ye düşman kesilen arkadaşlar ne biliyorda yada yaşamışta böyle konuşuyor ben anlamış değilim. Banka kredilerini ödemeyi kolay yada taksitleri bedava filan zannediyorlar sanırım. Bak çok net söylüyorum şu devirde bakın alt demiyorum orta gelirli bir vatandaşın bile toki haricinde ev alabilme şansı yok. Toki'ye başvurunca bi anda muhalif oluyoruz filan zannediyorlar herhalde. Devletin sağladığı bir imkan tabikide başvuracaksın yani bundan doğal bir durum yok.
Sen toki'ye kesin başvur hocam, çıkarsa o zaman ne dediğimizi daha iyi anlarsın.

  • gencfb  (10.10.22 09:21:33) 
Bazi dairwlere daha dusuk kredi cikiyormus sorunun cevabi olarak;

İsin sirri tapu tarihinde. Taph tariji 5 yil ve uzeri ise "full kredi" tanimina uygun.

Degilse ; 3 milyonluk ev tapuda ne kadar gosterilmis ve kac sene once alinmis.

Hesap kurdu sitesinden gayrimenkul deger artis kazanc hesaplama kismi vardir ordan bilgileri girerek "ne kadar krediye uygun " hesaplanabilir.

Yani turkiye gercekleri burda devreye giriyor. Tapu 2020 tarihli evin su anki ilan fiyati vs 3 milyon tl; ancak bu ev sahibi diyelim ki 20202 temmuz ayinda bu evi aldiginda aldigi fiyat yerine 300bin tl gostermis evi ve bu meblag uzerinden vergilerini odemis.

Bu evi ekim 2022 de 3milyona satmak istediginde alan kisi sayet evi 3milyon gosterirse satici 640bin tl vergi odemek durumunda. Kimse de bu vergiyi odemez. Bu durumda ne oluyor

1) bu ev tamami nakit 3 milyon olarak alinir ve yine o tabloda duzeltilmis alis bedeli olarak gecen rakamdan dusuk istenilen bir bedel satis fiyati olarak gosterilir; saticiya hic vergi cikmaz aliciya da hangi bedeli gosterirsw onun yuzde 4'u tapu harc bedeli cikar. Kimse cok yuksek tapu harci odemek istemeyecegi icin alici da 300 binden bikac tik ustube 400 -450 gibi satia gosyerir gecer. 400 den 16bin tapu harcu cikar.bazi yerkerde alici saticinortak oder ama bicok yerde alici oder bunu.

2. Olarak bu ornwkten gidersek duzeltilmis alia bedeli 1.150.000 tl olarak gozuknekte.

Bu ev 1150.000 tl ye kadar krediye uygundur. "Kismen krediye uygun" da burdan gelmektedir.

Yani 3milyon ev 1150.000 olarak krediye basvuruyorsun; swnib kredi notun, exper sureci vs gecildi ve kredib onaylandi. Su an yanilmiyorsan yuzde 80; 1150.000nin yuzde 80'i eline gwcer ve 4-5000 tl dosya masrafi ve ek birkac bisi odersin bankaya.

920bin eline gecti krediden

46bin tapu doner sermaye vs.

5-6bin dosay masrafi + exper ucewti 2-3bin toolam 10bin desek

46+10 = 56 bin.

3milyon - 920bin +56 bin

Asagi yukari 2.150.000 elinde olmasi gerekecek.

Mobilden bu kadar oldu ama detayli olarak kredi isini ozu mantigi bu.
  • jugador  (10.10.22 18:13:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.