[]

Araba ve motor fiyatları

Bir arkadaşımdan motor fiyatlarının kış döneminde düştüğünü öğrendim. Bilmiyorum bu doğru mu?


Arabalar için de bu şekilde fiyatların düştüğünü söyleyebileceğimiz dönemler mevsimler var mı?

 
Araba için yaz dönemi diye biliyorum


  • karayel  (04.10.22 18:35:06) 
kış.
kışın araba az satılır.

  • jelly bear  (04.10.22 18:43:48) 
10-11 yildir araba piyasasinin ucuzladigini gormedim. piyasa duruyor ama fiyatlarda oyle buyuk dususler olmuyor. son 2 yildir motor piyasasina da bakiyorum bu kurye mevzularindan dolayi orasi da cildirdi.


  • duyulmasi gerektigi kadar  (04.10.22 22:01:50) 
Son yıllarda araba fiyatları sürekli artıyor, ancak bu artış lineer değil yıl içinde. Özellikle yaz dönemi yaklaşınca sıçramalar oluyor. O yüzden Şubat-mart aylarında sonra hızlı artıyor. Şubat-Mart dönemine kadar avantajlı diyebiliriz.

Yani fiyatı düşmüyor, ancak sıçrayarak da artmamış oluyor diyebiliriz.

Benim gözlemim bu şekilde.

Yaza girerken ve bayram önceleri sıçramalar oluyor diye düşünüyorum.
  • burfak  (05.10.22 06:52:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.